| LauraG3 a întrebat:

La bunica i-a aparut pe mana o buba foarte mare, violeta, in varf galben (cred ca e puroi) si o doare la atingere. Din ce cauza i-a aparut si ce sa facem ca sa-i treaca?

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ceapa calita pe plita sau tabla si pusa acolo. Cred ca este furuncul. Eu m-am dus la medic si degeaba. M-a taiat boul inainte de a colecta ca lumea. Oricum vor mai iesi cateva. Cand este colectat complet trage afara partea alba si va curge si puroiul. Apoi incercati cu ceva dezinfectanti (ce gasiti la farmacie): http://ro.wikipedia.org/wiki/Dezinfectare

| FemeiaPisică a răspuns:

Îi recomand bunicii tale să meargă la medic, nu se știe ce poate fi cu acea bubă.

| Seepty a răspuns:

Iti recomand sa mergi cu ea la doctor sa vezi ce are sa nu se inrautateasca si mai tare.

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, asa ceva este posibil sa fie un furung probabil. Este anumea o floare, care pe o parte a funzii este rosie, si pe o parte este verde, aceea este floarea vindecatoare. O petala de aceia, se pune pe buba aceea, lipita cu pansament si leocoplast. Daca nu aveti asa ceva, ceapa fara pelita aceea, se coace pe plita, si se pune direct pe buba, aplicata cu pansament si leocoplast. Puroiul singur va iesi. Daca nu-i trece, mai bine mergeti la medicul de familie sa nu fie ceva mai grav.

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Am uitat sa mentionez: Sa nu spargeti buba ca pe un cos, caci daca este furung, puroiul unde sare, face pui, adica acolo se va inmulti va face alte furunguri. Un furung sa sparge in asa fel, intinzand pielea in parti, nu stragand-o ca pe un cos. Deci se sparge in sens invers!