Ideal este sa o cunsumi imediat cum ai gatit-o, dar poate sta in frigider si 2-3 zile, daca este deja gatita.
Mai sanatos ar fi numai o data pe saptamana dar din pacate carnea iti da energie si forta iar daca nu o consumi vei fi mereu ca o curca plouata, mai ales daca depui eforturi fizice mari!
Ti un fel regim sau de ce intrebi? Depinde de corpul tau cum este invatat. Deci poti sa mananci carne cand crezi tu ca ai pofte. Doar sa nu faci exces. Carnea multa in fiecare zi pe o perioada lunga, duce la aparitia gutei.
Cam 100-200 de grame de carne de pui/vita/porc/curcan fara grasime eu cred ca e ok daca mananci zilnic. Si in rest poti varia cu ce vrei tu. E recomandat sa variezi mancarea saptamanal. Adica intr-o saptamana sa consumi peste, lapte, oua, carne, cereale, fructe, legume... Foarte important sa incluzi zilnic si ceva fibre. Pentru a favoriza o digestie sanatoasa. Eu consum pe post de fibre seminte, ovaz sau alune. Daca ma plictisesc de ele, cumpar si niste fructe bogate in fibre.
dannyweiden întreabă: