Te sfatuiesc sa te duci acolo unde iti place cel mai mult. Conteaza foarte mult sa faci ceea ce iti place. In aceeasi stuatie m-am aflat si eu cand eram in clasa a12a,iar apoi mi-am bagat dosarul la mai multe facultati si sunt chiar multumita unde am intrat desi nu eram atat de incantata atunci cand am intrat, dar pe parcurs m-a atras ceea ce invat. Multa bafta in alegerea pe care urmeaza sa o faci!
Științe Juridice Și Administrative - Fie faci drept fie administrație publică.
Ps: Dreptul le înclude pe ambele.
Gindeste-te pe linga materiile de studiu din facultate ( unele iti vor placea, altele nu...) ce urmaresti? Ce profesie te-ar atrage cel mai mult, presupunind ca vei avea sansa sa faci ce ai studiat.
De la geografie - profesor
De la Administratie publica- functionar ( inspector, referent) la Primarie, Prefectura, Consiliu Judetean.
De la Stiinte politice - analist politic, functionar in administratia locala sau centrala, diplomat eventual ( pentru asta iti trebuie mai multe atuuri), functionar in organismele internationale ( daca esti si bun cunoscator de limbi straine si ai abilitati de comunicare).
Ce alegi?
Cred ca o sa fac administratie publica si stiinte politice, au examene comune, dupa care ma inscriu in partidul meu preferat