| Dany21Andrei a întrebat:

La facultate pe lista de admitere a stundeților scrie la câte un student că a fost admis pentru că a fost olimpic.
Ce înseamnă mai exact asta și cum pot intra și eu la facultate în așa fel?
Trebuie doar să fiu olimpic pe parcursul liceului la o materie?
FUNDA

7 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Trebuie sa fii în primii 3 la faza națională a unei olimpiade. E foarte greu, te sfătuiesc mai bine sa te apuci de învățat pentru admitere. Crede-mă ca și șanse mult mai mari happy

| Yurisa a răspuns (pentru WhiteLife):

Ba nu. Nu trebuie in primii 3. Un coleg de al meu a fost 20 si ceva la olimpiada national si tot a intrat la facultate ca fiind olimpic.
Cred ca are importanta si olimpiada la care mergi pentru a fi admis, important e sa ajungi la faza nationala

| WhiteLife a răspuns (pentru Yurisa):

Posibil. Și eu am fost la o olimpiada națională și ni s-a spus ca trebuie sa fim în primii 3 ca să intram fără admitere. Dar poate, de exemplu, dacă e olimpiada de romana și dai la litere, poate se recunoaște faptul ca s-a participat faza națională, mai ales ca e chiar domeniul. La mine nu era pe domeniu.

| Dany21Andrei explică (pentru WhiteLife):

Si cum ajungi la olimpiada nationala?
Habar nu am.
Te rog spune-mi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Yurisa):

De fapt, e în funcție de universitate.
La UB se acceptă doar primele 3 premii, la Poliție la fel, etc

| WhiteLife a răspuns (pentru Dany21Andrei):

Vorbești cu profesorul de la clasa la materia la care te descurci cel mai bine și ii spui ca vrei sa participi la Olimpiada. De obicei profesorii trimit doar copiii cei mai buni. Vei avea faza pe școală, unde vei concura cu cei din școala ta (celelalte clase), dacă ai punctaj bun ajungi la faza pe localitate, apoi pe județ și, dacă nu ma înșel, primul din județ ajunge la faza națională. Crede-mă ca e mult mai ușor sa înveți pentru admitere. Oricât e de grea, dacă te apuci din timp o sa intri și la buget. Și în plus, dacă dai admiterea te va ajuta în timpul anului, pentru ca vei avea cunoștințele de baza. Mult succes!

| Yurisa a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmmm, ai dreptate