anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La mine in clasa se face mult misto de o fata, care saraca n-are nicio vina ca poarta aparat dentar, ca e grasuta si putin balbaita. As vrea cumva sa o ajut, dar nu stiu cum sa fac sa nu creada ca imi bat joc de ea. Pe de alta parte, daca as interveni cand se face misto de ea in public, s-ar face misto si de mine si n-as rezolva nimic... Ce ma sfatuiti?

11 răspunsuri:
| Ben. a răspuns:

Sa stai deoparte. imbecilii or sa te puna in acelasi cos cu biata fetita si sa nu suferi si tu.

mlm
| mlm a răspuns:

Nu este cine stie ce sa porti un aparat dentar, asta este pentru indreptarea dintilor ei, ca e grasuta nu are nimic, ca mai sint si fete plinute care sint placute, iar ca este un pic cam balbaita se poate corecta, poate vorbeste pre repede si se balbaie.Toate aceste lucruri pot fi corectate, cei rau este ca colegii tai fac misto de ea, daca ar fi si ei in locul fetei cum ar fi! Va veni vremea cind roata se va intoarce asupra lor si atunci cand altii vor rade si de ei isi vor aduce poate aminte ca si ei au ras de altcineva in trecut.

| jo a răspuns:

Invita-i pe toti la tine si pune-le filmul Carrie. O sa vezi ca o sa le treaca.

| alina_8976 a răspuns:

Incearca sa o ajuti, si. daca isi vor bate joc si de tine, pentru ca ii vei lua apararea, atunci, apara-te tu, si apar-o si pe ea. oricum ii vei pune pe ceilalti pe ganduri. pentru ca tu te vei apropia de ea, si, le vei arata ca ea nu este asa cum cred toti. arata-le tuturor ce poate face ea. da-le peste nas cu asta. pentru ca, fiecare om are calitati, si, prin asta se leaga prieteniile. mai ales ca, tu, luandu-i apararea, ii vei reda o siguranta de sinehappy. si, poate ca va crede la inceput ca iti bati joc de ea [ nu cunosc situatia, nu am de unde sa stiu], dar, tu nu renunta. la un moment dat se va prinde ca vrei sa o ajutihappy. e foarte frumos ce faci. bafta.

| alina88 a răspuns:

In unele momente colegii sunt chiar nesuferiti! ei nu inteleg, si nici tu daca le explici nu iti vor da ascultare, deci nu pot sa te sfatui altfel da incearca sa fii de parte saracutei ca poate cu timpul va deveni altfel ca nu trebuie sa poarte aparatul dentar mereu si cu timpul nu se va mai balbai daca se va corecta apoi vei vedea, ca nu vor stie cum sa se puna bine cu ea...stii colegii tai sunt chiar idioti.nu-i baga inseama si zii si ei sa nu ii bage in seama

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De acord cu alina. Ia-i apararea frumos si apeleaza la bunul lor simt. Oricare poate sa poarte ochelari sa sa li se intample ceva in viata. Sa inteleaga ca si fetita aceea are dreptul la viata, fericire si prieteni. Tu vei fi primul/a prieten/a si nu vei fi dezamagit/a.
Nu trebuie sa te certi cu ei, doar sa fii alaturi de ea, sa vorbesti cu ea tocmai cand ei fac misto de ea. Apoi, in cuvinte putine, spune-le sa isi vada de treaba. Maine poate veni randul lor!

| alexootza a răspuns:

Am si eu in clasa o situatie asemanatoare, odata cu trecerea timpului ceilalti se vor obisnui si nu se vor mai comporta asa, sau daca nu, la o ora de dirigentie adu in discutie aceasta problema... sigur se va rezolva ceva. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Tipic: răutate.
Un aparat dentar este pentru moment și rolul său este de a face o corecție dentară, că ești un pic grăsuță se poate slăbi dar este și plăcută mai dolofănuță (mie nu-mi plac oameni slabi, mă înțeleg extraordinar de bine cu cei corpolenți, plini, robuști, grași), bâlbâiala se poate corecta prin consultarea unui logoped.
Colegii și colegele tale au o educație de acasă aleasă pe sprânceană!
Poți să o încurajezi, totul este de moment, ieșiți împreună la un suc, faceți sport, mergeți la plimbări prin parc, etc.
Pa, pa.

| Moneyandfame a răspuns:

Ti-e frica de mistoul unori pusti? E clar ce caracter ai si tu.Baga-te in ei si zi-le sa o lase in pace.Foloseste si un ton decis.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu ce sa zic si eu am probleme de genul asta, dar oricum incearca sa o sprijini ridicandu-i moralul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu ce sa zic incerca sa o ajuti fara sa te implici atat de tare asa o sa spuna ca o plaki sau ceva de genu' ajut-o asa cate putin