| litere123 a întrebat:

La mulți ani binecuvântați!

Apreciez orice părere constructivă și sinceră la următorul context.
Am o relație "bună" cu mama, din punctul meu de vedere. Dacă o întrebați pe ea, ar răspunde "bună" în adevăratul sens al cuvântului. A trebuit să fiu adultul familiei odată cu pierderea bunicilor. Mama fiind divorțată și respectiv cu handicap, nu a preluat statutul de mamă corespunzător. Dintotdeauna a fost copilăroasă, cheltuitoare, ușor manipulatoare. Are doar 10 clase, dar îi acorzi doar 5 cu privire la modul de vorbire și gestionare a situațiilor. Face deseori prostii, iar vina cade asupra mea. În prezent sunt la facultate, la 500 km distanță, distanță pe care am luat-o în funcție de relația pe care o am cu ea. Am multe cicatrici lăsate de trecut, mai ales de ea, de la violență fizică, violență psihică la manipularea că dacă nu o mulțumesc, se poate sinucide. Gândul de a rămâne singură o înspăimântă, iar asta a împins-o mereu în brațele umor bărbați de o noapte, cu niciunul rămânând. Un exemplu neplăcut mi-a fost, în comparație cu bunicii pe care i-am considerat cu adevărat părinți înțelepți. Aș vrea să rămân în orașul în care studiez, alteori sunt îndemnată de rude să nu o las singură, ci, chiar și cu viitorul soț, să locuiesc cu ea. E cheltuitoare, gurmandă, vulcanică...dar are perioade în care e acea mamă normală. Din bugetul pe care îl strâng, o întrețin și pe ea, deși are pensia mult mai mare decât mine. Ca și copil, ar trebui ca părintele să mă întrețină pe mine, dar e invers încă de la 18 ani. Când revin "acasă" nu sunt decât bancomat și menajeră. Efectiv sunt stoarsă de puteri și transformată în ceea ce ea este: un om care își iese din fire și tipă! Mi-e milă de ea să o las singură, dar nici eu nu mai pot îndura. Am fost depresivă, mi-am făcut rău, am avut gânduri, dar Dumnezeu a fost cu mine. Nu știu cum să gestionez situația, dar îi vreau tot binele. Handicapul nu îi condiționează activitățile, nu e fizic, ci la nivel de creier. Mulțumesc!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă ce zici tu e cu adevărat în handicap mental al ei exista tratamente pentru asta și poate duce o viață mai normala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa mearga la un pshiatru si la un psiholog bun si sa ia un tratament atfel va fi mai rau

| Violleta2022 a răspuns:

Da-i pace mamei sa invete singura din greselile si comportamnetul ei si sa nu mai profite de tine, ca nu-i normal.
Nu te mai du acasa si nu ii mai da bani, ca de aia profiat de tine si cel mai rau, te tine legata de ea.
Rupe relatia, pastreaza doar telefonul sa o suni din cand in cand si spune-i ca nu mai ai bani fiindca ti-au taiat bursa, deci mananci la cantina studenteasca si stai in camin, pe gratis.
Daca se culca cu barbati fara sa-i cunaosca, inseama ca primest e si bani pentru sex, deci s-ar putea intretine cu cat castiga.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să îți vezi de viața ta.