Erou este cine, intr-o lupta sau alta situatie, face ceva deosebit, o fapta de vitejie, se sacrifica pentru cineva, pentru o comunitate sau tara, pentru o idee. Poate chiar isi da si viata.
Da dar eroii nu pot fi si oamenii apropiati(parintii, bunicii, etc. un fel de model)? sau nu numa oameni cainii sau... cam atat
Si un caine militar poate fi erou! In principiu erou esti dupa ce te sacrifici si mori aiurea, la noi in tara.
Eu sper sa nu avem nevoie de eroi.
Eroi de exemplu sunt militarii care au murit in Afganistan.
Avem mare nevoie de eroi - altfel filme precum Superman, Spiderman, Batman, Femeia Fantastica..., Xena, s. a. nu ar fi avut succes si nu ar fi rezistat atat de mult. Ideea e ca oamenilor le-ar placea sa poata sa fie ei insisi eroi, sau daca nu macar sa fie ajutati de un erou.
Eroii nu sunt doar aceia care apar ca niste figuri fantastice si au puteri nebanuite. Eroii sunt si soldatii care se sacrifica pentru tara; sunt mamele care isi cresc singure copiii (si se descurca greu, dar oricum reusesc sa-i faca oameni adevarati); sunt tatii care in copilarie ne par puternici, invincibili, foarte priceputi sau pur si simplu ne ofera cea mai mare siguranta...; sunt cainii care iti sunt de ajutor si sunt fideli pana la moarte; sunt oamenii obisnuiti care, daca sunt pusi in situatii extreme, isi canalizeaza fortele si inteligenta ajutand, salvand alti oameni. Exemple de acest gen au fost la cutremurul din 1977 - poti citi mai jos un articol deosebit de emotionant
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/roman/eroii-cutremurului-din-1977~ni2r74
Ideea este ca eroii sunt printre noi.
In ce cls esti?.imi suna si mie cunoscuta tema asta.cred ca-m avut-o si eu... Avem nevoie de eroii pentru ca ei ne-au demonstrat prin vitejia si curajul lor, ca infrangerea este un sentiment necunoscut, care ne ajuta sa depasim momentul tentatiei din viata noastra si care ne indruma sa fim mai increzatori si mai solidari cu noi si cei din jur!
Eroii sunt cei de la care avem cu ce sa deprindem, spre exemplu personalitatea, credinta, cunoasterea...etc.eroii sunt fiintele care raman mereu in memoriile noastre si care ne marcheaza pozitiv prin faptele lor
Chiar ti-am facut un eseu argumentativ
Sper sa fi cel mai bine informat la ora de romana, si asta doar de la membrii TPU
Cred ca profesoara s-a referit la un model de urmat in viata prin "erou". O persoana care iti va ramane tiparita in subconstient pe vecie, care intr-un fel diferit iti va influenta deciziile ce le vei lua. Si da, avem nevoie de eroi in viata. Cand toate se destrama ai nevoie de o persoana care sa te ajute, daca nu fizic atunci moral, prin actiunile sale, prin modul prin care a trecut peste anumite situatii, prin experienta pe care a acumulato in viata.
Oricine poate fi un erou pentru cauza in care crede.
Problema este ca pot fi atat eroi pozitivi cat si eroi negativi...
Eroii pozitivi, buni sunt Sfintii, adica cei ce au murit in chinuri pentru credinta si pentru Hristos fara sa fi ripostat...
Noi suntem eroii. in tot ce tine de viata, lume. etc. nu ar trebui sa asteptam sa fim salvati, ci sa ne salvam singuri, si sa ajutam si pe altii
Andrei67y5 întreabă: