| FanMedical a întrebat:

La şcoală/liceu cum pot fi "aranjați" derbedeii boxeri şi kickboxeri care se leagă aproasta de colegi?

9 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Banuiesc ca aveti ceva firma de paza/securitate. Poti sa mergi la portar, daca nu se rezolva poti sa vorbesti cu diriginta/dirigintele. Cei de la paza ar trebui sa se ocupe de asta. Nu stiu cum e la voi dar stiu ca eu cand eram in liceu plateam pentru paza din buzunarul meu, asa ca ar trebui sa se ocupe de problemele astea. Poti sa participi si la o sedinta cu comitetul de parinti si sa ridici problema asta. Mai mult de atat nu prea poti sa faci... Decat sa-ti faci si tu un prieten bataus si atunci stai linistit happy

| FanMedical explică (pentru CuriousStuff):

Sau să vii cu o coadă de lopată sau cu un par şi să-i tragi una în cap şi se linişteşte!
Ce zici de asta?

| CuriousStuff a răspuns (pentru FanMedical):

Categoric nu. Poti sa te bati tot liceul si sa nu pateti absolut nimic. Sau poti sa fii pacifist si la un momentdat sa ti se umple paharul si sa il impingi pe unul sau sa-i dai un pumn. Ala se impiedica, cade, da cu capul si nici nu trebuie sa moara ca tu deja ai dosar penal... Si crede-ma ca atunci e si mai frustrant sa stii ca ala s-a batut 4 ani si nu are nimic si tu pentru un pumn ai dosar penal. Nu merita. Trebuie sa te gandesti putin la viitorul tau.

Dar de ce derbedeul nu are dosar penal?

Ti-am zis. Pentru ca poti sa te bati 4 ani de liceu in fiecare zi si sa nu patesti nimic. Dar poti sa ai ghinionul sa dai doar un pumn si sa-l lovesti grav pe ala... cel mai probabil pentru ca nu se asteapta. Lumea asta nu e dreapta si nu avem ce sa facem in privinta asta. Doar sa mergem inainte si sa ne vedem de ale noastre.

Dar dacă loveşti grav nu se poate justificia legitima-apărare?

Daca te loveste el primul si ai martori s-ar putea... Dar de obiceii copii nu dau declaratii ori de teama ca dupa ce dau declaratie o sa-i bata ala si pe ei... Sau chiar constransi de conducerea liceului uneori, din cine stie ce motive. Sau pur si simplu nu vor sa aiba treaba cu politia.

| pufulescu a răspuns:

Ori prin actiuni de tip "lone wolf" cand bagi cutitul in ei, ori stabilind cu unii mai tari ca ei sa le " aranjeze" mutrele si sa le scoata figurile din cap.

| AqCoX a răspuns:

Daca s-au luat de tine, ai si tu tovarasi... Stii ce zic. Daca nu s-au luat de tine nu ai nicio treaba sa te bagi sa le iei apararea altora. Stai in "banca ta " cum se zice si ii lasi in pace.