Iti dai seama in ce lume am trai daca desteptii ar fi doar prieteni intre ei, si prostii intre ei? N-ar mai fi niciun echilibru social.
Nu stiu cine a venit cu ideea ca inteligenta e decisiva intr-o relatie, dar e un tampit, iar cei care chiar isi aleg prieteni doar pe baza inteligentei lor sunt la fel de tampiti, si snobi fara egal.
Nu exista niciun factor care impedica doi oameni sa comunice/socializeze, in afara eventual daca unul e ciclop sau miroase urat. Acum o suta de ani, frica de pararea celorlalti nu ii lasa pe bogati sa se indragosteasca de taranci, dar asta nu mai e de mult. Iti zic nu doar pe baza intuitiei, dar si a experientei, ca orice savant se poate imprieteni cu orice betiv de la coltul blocului si diferentele lor nu conteaza, ei tot reusesc sa gaseasca puncte comune printre diferentele, care poate ca sunt de o suta de ori mai multe. Nu conteaza rasa (desi aici ar trebui pus un asterisc...), culoarea parului, calitatea hainelor, familia, nici macar zodiile (considerand ca astrologia e adevarata, ceea ce, stiu si eu...). Din punctul asta de vedere, discursurile motivationale si desenele de pe Disney care zic "acest om e diferit dar eu il accept cu tot cu diferentele lui" sunt penibile, pot fi chiar deceptive si mananca putina materie maro.
„ Un om destept poate sa invete si de la un prost. Invers e mau greu. "
da, te imprietenesti cu cine te intelegi, mai greu cu cei ce au nivelul tau intelectual, intr-o prietenie nu conteaza inteligenta, ci intelegerea.
Te imprietenesti cu cine poti face prostii pe placul amandurora. Eu m-am imprietenit cu un alcoolist fustangiu.
LanguageMaster întreabă:
LanguageMaster întreabă:
Andrei67y5 întreabă: