Dah,aveti dreptate.Mi-a placut ultima faza.Am facut-o aseara, cu castile in urechi si muzica la maxim.a venit bunica mi le-a dat jos si-a urlat la mine
Kteodata.daca se cearta parintii ma duc la bunici iar daca se cearta bunici ma duc la mine acasa.Sii daca parintii se cearta aproape in f zi spune-i si tu ca din cauza lor tu nu mai poti sa inveti si celelalte lucruri pe care le faci tu,spune-i ca te`ai saturat de certuri.Iar daca tot se cearta du`te si tu afara sa nu ii mai auzi, iar daca iei vreo` nota proasta la scoala si ei o sa te intrebe ce e cu acea nota le spui ca ai luat-o din cauza lor pentru ca daca e galagie si cearta mereu in casa nu ai putut sa iti inveti si te`ai dus cu lectia neinvatata si nici de scris nu ti-ai scris.Tu trebuie sa te concentrezi la teme si altele`. Spune-i ca nu rezolva nimic daca se cearta mereu, sa faca in asa fel sa se inteleaga macar d dragu tau`. Sper ca te-am ajutat!
Draga mea,
Cred ca nicaieri n-ai sa vezi o 'familie' mai idioata ca a mea. E gen toata lumea se cearta,se injura si se ia de par. Fratele meu baga strambe,eu ma apar,spunand adevarul,dar mama si tata il cred pe el + ma fac in toate felurile.
Vreau sa-ti spun ca din cauza lor sunt in depresie.
Eu dintotdeauna le raspund. Imi place sa le vad moacele cand le dau un raspuns inteligent si nu mai au ce sa comenteze.
Poate ca ar trebui sa te inchizi in camera ta. Stai acolo,asculti muzica si te calmezi.
Sau faci o baie. Apa te incarca cu energie si te relaxeaza. In timpul asta,poti sa si inveti.
Sau poti discuta cu ei,chiar daca se ajunge la scandal. Explica-le punctul tau de vedere si ce te deranjeaza, nu au dreptul sa-ti critice opiniile. [cu asta le inchizi gurile]
Poate au sa te inteleaga, poate vor lua masuri; sau poate nu.
Ai putea incerca si sa te consulti cu psihologul scolii/liceului la care inveti. Te va ajuta mult mai mult. Sau cu diriga/dirigul.
Sper ca te-am ajutat si ai grija de tine.^^
Nu ii ignor pentru ca mi se pare imposibil. Le spun cu putin respect ca am nevoie de liniste pentru a-mi termina treburile si ca ei se pot certa sambata si duminica exact cat vor
Strigi " liniste, ca invat! "
La mine se opresc...continua dupa cateva minute
Pai, cred ca toti avem probleme de genul acesta cu ceilalti (din casa/ familie) la un moment dat.
Lucrurile acestea sunt cauzate si din cauza stresului(de la serviciu, de la scoala etc.) si se revarsa asupra celor dragi noua fara sa ne dam seama uneori.
Asa ca daca ti se intampla, nu inseamna ca ai tai intentioneaza sa isi verse nervii pe tine, poate o fac involuntar, fara voia lor, cand nu mai stiu cum sa faca fata unor situatii mai dificile prin care trec intr-o anumita perioada. Desigur, chiar daca nu fac asta cu stiinta, nu inseamna ca au o scuza sa urle la tine. incearca sa vorbesti cu ai tai, iar in cazul in care nu te inteleg, incearca sa vorbesti cu prietenii tai cei mai buni ( nu cred ca e bine sa lasi pe oricine sa afle care este situatia ta familiala) sau cu un psiholog, care (cred) ca este cel mai in masura sa iti dea un sfat si sa te ajute. Incearca sa nu te lasi influentata de "raul" din jurul tau, cauta bucuria chiar si in cele mai marunte lucruri.
Eu... incerc sa evit, dar nu exista zi sa nu se intample...
De obicei incerc sa ignor sau sunt prima care zice "gataa"
ori, daca sunt prea indignata, reactionez in acelasi fel... ma enervez, fac tot felul de crize si, in final, ajung in camera mea (incerc sa ma izolez), incep sa plang (de nervi si ca nu ma pot abtine) si ma calmez cu vremea... :*
Eu... incerc sa evit, dar nu exista zi sa nu se intample...
De obicei incerc sa ignor sau sunt porima care zice "gataa"
ori, daca sunt prea indignata, reactionez in acelasi fel... ma enervez, fac tot felul de crize si, in final, ajung in camera mea (incerc sa ma izolez), incep sa plang (de nervi si ca nu ma pot abtine) si ma calmez cu vremea... :*
MotanulAlbastru întreabă: