| Elena_2044 a întrebat:

LIMBA ROMANEASCA este totdeauna organul prin care neamul mosteneste avutul intelectual si istoric al stramosilor lui,,, Copilul nu invata numai a vorbi corect, el invata a gindi si a simti romineste

4 răspunsuri:
| Hmmmm a răspuns:

Asta imi suna a tema de romana.si plus de asta nici macar nu e o intrebare.
da, ai dreptate. din pacate copiii si tinerii din ziua de azi pocesc mult prea tare limba romana.isi cam bat joc de ea. avem din ce in ce mai multi agramati, din ce in ce mai multe persoane care nu stiu sa scrie corect, sa se exprime corect.de ce? pentru ca s-a inventat messengerul si s-au scos orele de gramatica din licee.preluam tot mai multe cuvinte din limba engleza si folosim prea multe prescurtari tampite pe mess.am ajuns ca unii adolescenti sa foloseasca acele prescurtari chiar si in testele sau tezele de la ora de limba romana.
pacat, pentru ca limba romana este o limba foarte frumoasa.

| Hmmmm a răspuns:

Eram sigura ca este un exercitiu. poti sa ii zici asta.si noi am facut acest exercitiu si am zis acelasi lucru si a fost corect, ba chiar m-a felicitat profesoara.
este vorba despre simplul fapt ca fiecare grup de oameni are o limba care se mosteneste si se duce mai departe.asa cum si tu ai mostenit-o de la mama ta si ea, la randul ei a mostenit-o de la mama ei, care la randul ei a mostenit-o de la strabunica ta si tot asa...prin aceasta limba omul isi exprima sentimentele si tot ce invata dea` lungul timpului.la asta se refera faptul ca, copilul gandeste si simte in limba romana.este logic, deoarece romana este limba materna.
hai ca te-am ajutat destul.am fost fata buna. dar tu stii ca nu ai voie sa iti rezolvi temele pe site? sau nu era o tema, dar erai curioasa ce parere aven noi?

| Elena_2044 explică:

izabella03 mersi papusha...asta este un exercitziu din manualul de clasa 8-a si chestia este ca trebuie sa fac o concluzie la acest citat,, rs tau este corect insa nu pot sa-i zic profei despre mess...sau ceea ce mi-ai scris tu (mai doresc raspunsuri :**

| Elena_2044 explică:

Izabella03 mersi papusha...asta este un exercitziu din manualul de clasa 8-a si chestia este ca trebuie sa fac o concluzie la acest citat,, rs tau este corect insa nu pot sa-i zic profei despre mess...sau ceea ce mi-ai scris tu (mai doresc raspunsuri :**