| WhiteWings a întrebat:

Luna viitoare implinesc 18 ani am un prieten de jumatate de an dar parintii nici nu vor sa auda de el.Imi spun ca sunt mica ca nu exista relatie la varsta asta. El ma respecta foarte mult face orice ii cer ma intelege ma ajuta orice s-ar intampla. Vorbim mereu deschis despre orice.Mama lui ma cunoaste e fericita pentru noi dar ai mei au o placere sa ma vada suferind.Nu am intimitate aproape deloc parintii mei ma urmaresc mereu.Mama imi spune ca ea m-a nascut si ca tot ea ma omoara si vorbeste serios.Va rog frumos sa ma ajutati am uitat sa va spun ca saptamana trecuta m-au batut parintii si prietenul meu e foarte suparat si ii e frica ca nu am voie sa ies nici din casa sunt pedepsita se supara din orice pe mine si vroiau sa ma mai bata.

Răspuns Câştigător
| selena_2212 a răspuns:

Majoritatea romanilor au mentalitatea anilor 90...revolutzia i-a socat pe unii! Nah. sfatul meu e sa "te joci cu ei".sa stii cum "sa-i joci pe degete", stii u: "zici ca ei si faci ca tine". Daca nu functioneaza, inseamna ca-s prea comunisti. si fugutza la protectia copilului. Indiferent de ce-ai face, n-au dreptul sa te loveasca. Si apropo. spune-i mamei tale: ca da. ea te-a facut, dah Dumnezeu ti-a dat viata si nu are drepul sa ti-o ia. Apoi.nu te-a facut ca sa te bata. te-au facut ca si-au dorit un copil, nu un sac de box! Ai grija de u!

8 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Sa te bata la 18 ani, asta nu am mai auzit? Incearca sa vorbesti cu cine te intelegi mai bine(mama sau tata) sa vezi cum justifica atitudinea lor.Ma intreb daca nu ai si tu o vina, poate ceva din comportamentul tau i-a suparat, ai facut ceva ce ii determina sa se poarte asa cu tine, Daca mama te-a amenintat ca ea te-a facut si ca tot ea te omoara, motivul ei cred ca e foarte intemeiat.Nici o mama nu-si ameninta in asa hal copilul degeaba...

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Nu e normal ca la varsta ta sa se comporte asa. Ar trebuie sa accepte faptul ca esti adult. Nu au voie sa te bata... Eu te-as sfatui pe cat posibil sa urmezi modelul lui Claudiu... Sa iti iei un job, sa te intretii singura, sa faci o facultate... Vorbeste eventual cu prietenul tau si vezi in ce masura puteti sta impreuna si va puteti descurca amandoi. Nu ii mai lasa sa te trateze asa.

| Ben. a răspuns:

Du/te la politie si toarna/i pe psihopatii aia. asta/i culmea!

| Bianca_4346 a răspuns:

Parintii tai au o problema grava daca tu la 18 ani nu poti avea o relatie si te mai si batsadchiar ii pare rau pentru tine dar nu stiu cum i-ai putea face sa inteleaga... Du-te la protectia copilului...asa cred ca o sa scapi...sau pooti suna...am eu nr...il vrei til dau pe privat

| Claudiu_7827 a răspuns:

Esti mica la 18 ani? Pare un subiect interesant. Eu am 19 ani si ma intretin singur si sunt la facultate, parintii ma ajuta doar moral, nu mi-au mai dat bani de 1 an...de ce nu ai putea si tu? ai putea sa dai o palma celor care s-au indoit de tine. Trebuie putina incredere si vointa... sau ai putea incerca sa iti convingi parintii, promitele si tu ca o sa ai o relatie serioasa. Daca nu se poate dai la o facultate cat mai departe de parinti, poate asa o sa ai mai multa libertate. Poate te gandesti ca pierzi totul dar gandeste-te ca nu iti pierzi viitorul. Doar nu o sa stai pe spinarea parintilor toata viata, doar de dragul lor. daca vrei mai multe sfaturi lasa un mesaj privat, am trait si eu experienta asta, dar am trecut cu bine de toate. bafta

| Claudiu_7827 a răspuns:

Daca ar merge la protectia copilului sau la politie cine ar avea de pierdut? Eu zic sa asculte si de parinti, nu-i vor raul... dar la varsta asta si parintii ar trebui sa-si inteleaga copilul. Sincer eu nu le-as permite parintilor mei sa ma bata. pur si simplu as pleca si nu m-as mai intoarce acasa... e adevarat eu am posibilitatea sa ma intretin singur...nu stiu ce sa mai zic ...deja ma depaseste situatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa discuti cu parintii tai sa fie mai rezonabili, da-le exemple cu alte fete de varsta ta si incearca sa le explici ca sunt fete care au reletii de la 14 ani, imi pare rau sa spun dar nu mai suntem in evul mediu, ar trebui sa te inteleaga si ei.Eu am o fata de 18 ani, dar intotdeauna a avut libertate deplina din partea noastra, nu i-am interzis niciodata nimic, i-am dat curajul sa aleaga ea, noi am ajutat-o doar cu sfaturi si nu pot sa-ti spun ca e un copil exemplu.Anul asta a intrat la facultate si e super cuminte.Cand e de invatat invata, cand e de distractii se distreza. Spune-le la parintii tai ca gresesc enorm cum se poarta cu tine, parintii trebuie sa fie cei mai buni prieteni ai copiilor lor, nu sa fie dictatori.Iti urez mult noroc, incearca sa vorbesti cu mama ta, apropie-te de ea si roag-o sa te sprijine si sa te inteleaga.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

WhiteWings asa sunt toty sadsad