| natalia_5717 a întrebat:

M-am apucat de fumatsad... din nou...sad. Trecuse ceva timp de cand nu mai fumasem dar ANTURAJUl si-a spus cuvantul. Si am doar 15 ani.Nu fumez mult doar vreo 3 tigari pe zi.Prietenele mele de 10 si respectiv 12 ani fumeaza si ele surprise...Credeti ca vor fi consecinte majore daca o sa continuam in ritmul astasad? Ms kiss

Răspuns Câştigător
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Melina, nu mai fuma ca o sa iti distrugi sanatatea. Daca ai putut o data sa te lasi de tigari o sa poti si a 2 oara.Nu trebuie sa te iei dupa altii.Trbuie sa iti pese de tine si mai ales de sanatatea ta.Este un lucru rau ca prietenele tale de 10-12 ani fumeaza.Pai daca ele fumeaza ce sa mai sp de ceilalti.Gandeste-te ca tigara nu te ajuta la nimic.Risipesti si banii pe ea si tot degeaba.Trebuie sa ai vointa si pe zi ce trece sa nu mai fumezi deloc.
Daca vei avea incredere in tine sigur o sa poti sa te lasi de tigariwinkingSucces!kiss

20 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Pentru a te lasa iti tb foarte multa vointa dar sanatatea este mai presus de orice pofta de ce sa mori cand poti trai pana la 105 ani.

| Flav a răspuns:

Fumeaza la 10 ani? Daca pana acum aveam impresia ca-s demodat, acum chiar cred cu tarie lucrul asta laughing
Dar de ce fumezi? Nu cumva ii teriblism? Crezi ca lumea te va vede mai matura daca tii o tigara in gura la 15 ani?
O sa ai timp domnisoara destul si de fumat. Anturaj? Pai tu n-ai mai personalitate, ambitie? Hei, ia strange-te, aduna-te si fii tu! Ce anturaj, ce aproape, ce prieteni? Tot tu vei ramane peste ani si-ti vei da seama cu usurinta ce usor ai fost influentzata si pentru ce? Pentru cateva impresii bune? Ai timp destul si de tigara precum si de alte vicii.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Hmm...nu anturajul este de vina pentru ca daca ii refuzi o data, de doua...de noua... te lasa in pace! Consecinte majore normal ca vor exista si poate chiar si consecinte grave!
Nah... eu am 16 ani si n-am fumat decat vreo 5 tigari pana acum...asa sa vad cum e.Si nu mi-au placut si m-am lasat pagubas...
Esti prea naiva si te lasi influentata doar ca iti spune ''anturajul''...
Take care!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasa tigarile ca esti mica...de la 3 tigari pe zi ai sa ajungi la un pachet sau chiar pachete...
Sunt putin mai mare ca tine si stiu foarte bine cum se incepe cu fumatul...deci...LASA TIGARILE!

| raluca_2686 a răspuns:

Cel mai bine e sa te lasi...esti prea tanara ca sa simti de acum efectele tigarii dar cu timpul se vor simti si astea... e mai bine sa te lasi acum de fumat, cand fumezi 3 pe zi...cand vei fuma mult mai mult iti va fi si mult mai greu...de la 3 tigari pe zi am inceput si eu dar am ajuns la ceva mai mult, acum m-am lasat dar am fumat 9 ani. Lasa-te inainte de a deveni dependenta.

| urbanghost a răspuns:

Lasa-le acum, ca tu inca mai poti! Eu fumez de 8 ani si pe fiecare zi imi zic : " gata, de maine ma las!laughing " Dar niciodata nu reusesc. Tu inca poti scapa de drogul asta, nu-ti aduce nici un avantaj.

daniela
| daniela a răspuns:

Fumatul nu e bun... Am fumat si eu vreo 10 ani si la ce mi-a foloist... la cheltuirea banilor. Mai bine lasat-te acum cand esti la inceput.

| jo a răspuns:

Sigur ca vor fi consecinte majore, cu atat mai mari cu cat sunteti in crestere. Printre altele: cancer la plamani. Si cand o sa vreti sa faceti copii, o sa va smulgeti parul din cap, ca aveti sanse mult mai mari de a face copii cu malformatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te inteleg. Daca ai reusit sa te lasi pentru ce a trebuit sa te apuci iar? Daca trebuie sa te lasi cred ca moment mai bun ca "acum"n-ai sa mai ai.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi permit sa-ti atrag atentia ca ai spus"anturajul si-a spus cuvintul"ca si cind tu n-ai fi insemnat chiar nimic...

| anaid a răspuns:

Zici ca fumezi 3 tigari pe zi? Aha 3 tigari pe zi, o tigara iti scurteaza viata cu 8 minute(nu cu 3, cel putin 8 scrie in cartea de anatomie, in clasa a7a)3x8=24, asta inseamna ca in fiecare zi iti scurtezi viata cu 24 de minute:-o.Iti dai seama ce inseamna?

| Allexaaaandra a răspuns:

Pai stai, tu ai mai fumat o perioada si nu aveai anturajul despre care vorbesti? Apoi te-ai lasat, si a aparut anturajul, care pentru tine reprezinta principala cauza a reinnoirii acestui viciu. Eu am 16, si pana acum am fost inconjurata de copii fumatori, in procent de 75%. Mai ales in ultimul timp.Si sincer puteam sa ma apuc de ele. Dar de ce? Pentru ce? Ma ajuta cu ceva? Da' de unde.Cica tigarile te calmeaza.Ma,ma lasi.pana mea stiu ca pare copilaresc dar eu daca vreau sa ma calmez, mananc ciocolata straight face.Da.ma ingrasa nu ma ingrasa asta e. Da' mai bine imi iau 2 ciocolate d-alea bune decat un pachet de tigari.

Nu cred ca o copila de 10 ani straight face ti-a astupat gura cu o tigare in timp ce tu spuneai "NU!". Tu ai vrut.

Fumatul nu tine de varsta.Ca esti prea mica sau nu, si la 50 de ani tot iti afecteaza sistemul respirator. E alegerea ta, dar eu zic sa te lasi (iar). Ai putut o data, poti si acum.

Iar faptul ca practic regreti e cevathinking Dar trebuie fapte in cazul asta, ca in multe altele...

| Brigitta a răspuns:

Tigarile iti distrug si sanatatea si tenul si miros fff urat. Macar la asta sa te gandesti...

| Andreeagen a răspuns:

E bine ca esti constienta de consecintehappy
Nam fumat, nu fumez si nici nu vreau sa fumeztongue Asa k nu stiu prea multe despre subiect dar daca vrei sa te lasi am auzit de niste plasturi la faramacie am auzit k sunt eficienti merita sa intrebi la farmacie despre asa ceva si app u ai idee km o sa arate palmanii tai in cateva luni?

| idanna a răspuns:

Stii ceva...lasa anturajul daca cineva face ceva rau trebuie sa-l copiezi neaparat? Nu face asta ca vei regreta mai tarziu...de sanatate sa nu mai zic cate probleme vei avea... dar asa pentru cultura mea generala ...ai gasit ceva "bun" in gustul si fumul de tigara ...Esti tanara si nu realizezi inca dar Doamne fereste sa ajungi ca matusa mea care a inceput ca si tine si acum la 38 de ani cati are ii plangi de mila cand o vezi...cum arata... of ce batuta cu strigaturi ti-as trage sa fiu mama ta!

| simy24 a răspuns:

Consecinte majore exista... acum este alegerea ta ce vei face in continuare ...insa daca vrei sa te lasi, gandeste-te pur si simplu: la ce ma ajuta daca fumez? este doar o moda, nu? nu o sa ajung nicaieri... este chiar atat de greu sa nu mai fumez? cu putina vointa rezolvi orice. bineinteles si ambitiawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasa-te de fumat! Nu e bun! Daca ai fi avut 58 de ani mai ziceam!
lasa-te caci ma supar pe tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu fumez de de la 14 ani. am 15 ani. si am fumat din prima zi un pachet intreg. nu m-a influentat anturajul ci pur si simplu asa am vrut eu. fa mult sport. spala-te des pe dinti si e totul ok.

| AnKuTsSa a răspuns:

Pai ke sa zic, desigur ca da! gandeste-te ca iti distrugi korpu` si nu merita nimic`sh gandeste-te kate sunt dezavantajele si ca nu este niciun avantaj!winking c