| xr0sioRx a întrebat:

M-am barbierit sambata si acum m-am pricopsit cu niste cosuri sau o iritatie, ceva sfaturi? nu suport sa am asa ceva pe fata =D.

2 răspunsuri:
| YoBuDy a răspuns:

Salut,

Iata cateva sfaturi:

Pentru a reduce semnificativ iritaţia de după bărbierit trebuie să respectaţi următoarele indicaţii:

Pregatiţi-vă bine faţa pentru bărbierit înainte de a începe. Apa caldă sau fierbinte si aburul ajută la netezirea pielii si a firelor de păr.
Folositi mereu lame ascuţite. La primele semne de uzură este mult mai bine să schimbaţi lama decât să suferiţi din cauza iritaţiilor sau a arsurilor de după bărbierit.
Folosiţi un ulei pentru pregătirea bărbieritului pentru a facilita alunecarea lamei de ras astfel evitând iritaţia.
Folosiţi o cremă sau un săpun de bărbierit de calitate, pe bază de glicerină, lăsând spuma să acţioneze câteva momente pentru a reduce iritarea pielii.
Bărbieriţi-vă mereu în sensul de creştere al firelor de păr, fără a apăsa puternic pe piele pentru a nu provoca iritaţii. Evitaţi trecerea repetată a lamei peste aceeaşi zonă deoarece acest lucru poate favoriza apariţia iritaţiilor.
Clătiţi faţa cu apă rece după finalizarea bărbieritului pentru a închide porii si a reduce efectele iritaţiei.
Folosiţi un balsam pentru după bărbierit emolient si potrivit tenului vostru.

Succes,

| Akira88 a răspuns:

Din pacate nu prea ai ce sa faci. pe data viitoare sa ai mai multa grija de piele. incearca sa folosesti produse nivea pentru barbati, poate te ajuta.