| adrianaacb a întrebat:

M-am gandit sa imi fac blog, sa scriu despre viata mea si alte chestii dar nu stiu ce nume sa ii dau. Ma puteti ajuta va rog?

Răspuns Câştigător
| Morrígu a răspuns:

"Confesiuni" când te apuci, dacă nu uiți treci pe aici si lasa-mi un mesaj cu blog-ul.

| adrianaacb explică (pentru Morrígu):

Cred ca am sa apuc zilele astea. Dupa ce scriu cate ceva am sa iti las link! :3 sper sa il gasesti! Multumesc!

| Morrígu a răspuns (pentru adrianaacb):

Cu drag. happy

| adrianaacb explică (pentru Morrígu):

Hei! Tot eu :)) am scris doar una. Si m-am gandit sa ti-l las. http://unpandaindraznet.blogspot.ro/2015/01/endless-love.html
Te rog parerea ta despre tot. Nu am mai avut asa ceva pana acum.

| Morrígu a răspuns (pentru adrianaacb):

Consider ca parerea mea este nesemnificativa daca scrii pentru tine insuti, dar daca scrii din placere si conteaza pentru tine parerea cititorilor, atunci draga mea depinde de ce lector ai. Este un inceput ok. Intr-adevar poate cam scurta si ar trebui sa-ti alegi o alta tema, iubirea neimpartasita este deja un cliseu. Succes.

| Morrígu a răspuns (pentru adrianaacb):

Avand in vedere ca nu ai mai facut asta este un inceput bun.

| adrianaacb explică (pentru Morrígu):

Da, scriu din placere. Mereu scriam cate ceva, despre fapte care imi schimbau modul de a gandi, de a privi lucrurile, momente care ma marcau. M-am gandit ca ar fi mai bine sa le impartasesc cu cineva si asa mi-am facut blogul. Nu am sa scriu numai despre dragoste neampartasita, poate nu o sa mai scriu chiar deloc. As vrea sa fie ca un jurnal, dar nici chiar. Poti sa imi lasi blogul tau, te rog! Multumesc!

10 răspunsuri:
| TanteMarianne a răspuns:

De ce vrei sa-ti faci blog? vei cumva de nebuna sa te sinucizi?
eu zic sa-i dai fix numele tau! asta este o idee logica!

| adrianaacb explică (pentru TanteMarianne):

Lol, nu vreau sa ma sinucid! Daca cineva isi face blog nu inseamna ca se va sinucide! Imi fac blog pentru ca vreau sa imi impartasesc sentimentele, amintirile si toate alea cu alte persoane! Si nu ii asa de logic cu numele. Daca voiam ca blogul sa imi poarte numele, era facut de mult. Pun al nume pentru ca vreau sa fie anonim, sa nu stie si Țața floare ca eu am blog. Deci cam asta e, nu mai dati raspunsuri aiurea doar ca sa va aflati si voi in oala laughing serios acum!

| TanteMarianne a răspuns (pentru adrianaacb):

Ok am priceput!

| Vanqu1sh a răspuns:

1. Fii tu insuti: Pro si Contra in folosirea propriului nume

Exista multi bloggeri si proprietari de afaceri care aleg sa isi foloseasca propriul nume ca si nume pentru blogul lor. Principalul avantaj in folosirea propriului nume este faptul ca este putin probabil ca acesta sa se schimbe. Un alt avantaj este faptul ca vizitatorii te vor percepe din start ca o persoana si nu ca pe o firma iar daca la un moment dat te hotarasti sa schimbi subiectele abordate cititorii vor ramane prin preajma deoarece sunt interesati de ceea ce ai tu ca si persoana de spus.

Prin folosirea propriului tau nume vei realiza o conexiune catre tine mult mai puternica ca si pesoana si blogger decat ca si furnizor de informatii si servicii intr-un anumit domeniu. Acest lucru nu inseamna insa ca nu vei putea oferi si valoare in articolele tale.

Principalul dezavantaj in folosirea numelui tau este ca va trebui sa iti „inveti" vizitatorii sa iti retina numele. Daca deja ai un nume cunoscut acest aspect nu mai este o problema. Daca vei decide totusi sa iti folosesti propriul nume va trebui sa ti cont si de faptul ca angajatorii, prietenii si familia iti vor putea gasi cu usurinta blogul. S-ar putea ca acest aspect sa nu fie o problema totusi trebuie sa te gandesti si la asta.

2. Alege un cuvant sau expresie cheie care atrage cititorii dandu-le o idee despre tema blogului

O alta strategie in alegerea numelui unui blog este alegerea unui cuvant sau a unei expresii care cuprinde anumite cuvinte cheie care sa descrie tema blogului. Prin alegerea unui astfel de nume le poti comunica cititorilor din start despre ce e vorba pe blog si la ce ar trebui sa se astepte.
Sunt multe beneficii in alegerea unui astfel de titlu. In primul rand va fi un real avantaj in ceea ce priveste optimizarea pentru motoarele de cautare. Pe langa acest aspect vizitatorilor blogului le va fi mult mai usor sa isi aminteasca numele domeniului tau.

Dezavantajul alegerii unui astfel de nume este faptul ca te limiteaza in privinta a ceea ce poti sa scrii pe el. Astfel, daca in timp vei avea cu totul alte preocupari si interese si vei dori sa vorbesti despre cu totul altceva probabil nu va fi tocmai indicat sa o faci in cadrul aceluiasi blog.

3. Alege o nisa care te reprezinta si nu una care e "la moda"

Inainte de a alege un nume pentru blogul tau ar fi foarte indicat sa te gandesti despre ce vei scrie si ce nisa reprezinta cel mai bine preocuparile tale. E foarte adevarat ca in lumea bloggingului exista anumite tendinte care se pastreaza o perioada mai lunga sau mai scurta de timp dar alegerea unei nise doar pentru ca este la moda si crezi ca va fi usor de monetizat este o greseala. Daca preocuparile tale nu corespund cu ceea ce scrii pe blog cititorii isi vor da foarte repede seama si vor renunta in a-ti mai citi blogul.
Alege o tema despre care esti interesat cu adevarat si despre care te vezi vorbind mult timp de acum inainte.

4. Alege un titlu care transmite un mesaj

Un alt aspect asupra caruia as vrea sa atrag atentia este mesajul pe care il transmite numele blogului. Daca alegi un titlu care nu are nici o semnificatie, in nici o limba sau daca semnificatia titlului este prea generica este foarte putin probabil sa atraga vizitatori.

5. Prietenii si familia ar putea avea o idee buna… cateodata

In general incerc sa nu imi implic prietenii si familia in activitatile mele legate de blogging si sa iau singur toate deciziile, sau, atunci cand este posibil sa tin cont doar de parerea cititorilor si a publicului tinta. Atunci cand vine vorba de alegerea titlului unui blog este de la sine inteles ca cititori ai blogului nu exista inca si parerea publicului tinta este destul de greu de aflat.
In astfel de situatii ar putea fi o idee buna sa asculti sugestiile persoanelor din jurul tau care, cu toate ca vor fi subiective, este posibil sa te faca sa vezi lucrurile intr-o lumina cu totul noua si sa iti dea ideea „salvatoare".

Alege ceva si pune-te pe treaba

Daca te-ai blocat de ceva vreme in stadiul de planificare a unui nou blog tine minte ca nu exista un moment mai bun de a te pune pe treaba decat cel prezent.
Ca si nume iti poti alege propriul nume sau un cuvant/expresie cheie care sa prinda la public. Nu-ti alege o tema doar pentru ca „e la moda" si ti se pare usor de monetizat ci alegeti o tema despre care te vezi scriind si peste ani de acum inainte. Iar in final poate nu ar fi rau sa pleci urechea si la cele spuse de prieteni sau familie. S-ar putea ca macar din cand in cand sa iti dea o idee buna!

Sursa : http://bloggerin.ro/......unui-blog/