salut mariana_iorga, fa si tu un regim, du-te si consulta un nutritionist, sunt ceaiuri de slabire, pe cand se termina restrictia ortopedului pentru miscare sa ai deja in minte cum sa incepi sa faci gimnastica de recuperare poate cu cineva recomandat de ortoped, mai tarziu ceva gimnastica de intretinere si repunere in forma! daca observi ca ortopedul tau e cam moale si nu-l intereseaza o discutie in "interesul" tau: schimba-l :-)
Bun. Nu ai voie la miscare, dar ai prieteni? Poti sa faci o adunare generala, sa jucati un scrabble, (un joc de table sau de remy sau de... ce vrei tu), sa vedeti un film, sa puneti de-o petrecere in pijama... Prietenii nu te resping, poate este doar o parere de-a ta. Toata lumea este extrem de ocupata si in plus sunt tot felul de distractii, dar nu cred ca de ai organiza si tu ceva la tine nu ar veni lumea. Lumea nu te place pentru ca esti slab, nu te place pentru ca te misti sau pentru ca nu te misti. Lumea te place pentru felul tau de a fi. Eu am o vecina care este extrem de simpatica si care abia iese afara, dar la ea e mereu plin de lume. Nu stiu unde este secretul. Poate fi in starea de spirit. Fii mai optimista, mai increzatoare in tine. Increderea in tine nu ti-o da nimeni. Trebuie sa te plangi mai putin, chiar daca te doare si sa actionezi mai mult. Sa fii foarte buna la ceva - sa ai cea mai buna muzica, cele mai tari filme, sa stii cele mai bune bancuri... etc. Sanatate multa si multi prieteni! La multi ani!
Da, netul ingrasa, pun pariu ca in timp ce scrii la tastatura in pauze mai si maninci ceva caci nu merge una fara alta.
Schimba-ti regimul de viata, adapteaza-l la noua ta situatie. Un regim sarac in calorii te va aduce la locul tau. Ortopedul ti-a spus sa-ti protejezi genunchiul nu s nu mai faci nici un fel de miscare. Cine te opteste in loc sa stai pe net sa faci toate miscarile ce nu contravin indicatiilor? Dar cel mai important este regimul alimentar. Inlocuieste chipsurile, stiksurile si alte "rontaieli" cu un morcov, un cotor de varza, o ridiche, telina, salata, un grappfruit etc. pentru a da ceva de lucru stomacului.
Cei care se imporietenesc cu tine doar pentru ca arati bine nu sunt prieteni ci doar niste oportunisti! oricum n-aveai nevoie de ei! da-i incolo.incearca sa-ti faci niste prieteni adevarati care sa te accepte asa cum esti. iar cat despre slabit cu un pic de vointa si ceva mai mult sport se rezolva problema
Poate ar trebui sa bei 2 litri de apa pe zi...sa inlocuiesti mancarea (care a re multe grasimi) cu legume si fructe, mananca carne de pui in loc de vitas au porc,
oricum e destul de najpa ce ne povestesti... sper sa te recuperezi cat mai repede, sati recapeti prietenii si sa poti slabi...
mult SUCCES!
Buna, am avut aceeasi problema, numai ca imediat dupa operatie am fost indrumat de catre domnul doctor Bogdan Andrei Ioan ( aici mai multe informatii: http://www.ortopedieclinica.ro/doctor_ortoped_andrei_bogdan_ioan/ ) sa merg sa fac exercitii pentru a se vindeca mai repede si cu ocazia asta, am reusit sa nu ma ingras.
Cred ca problema ta n-are nicio legatura cu o eventuala ingrasare ci cu "prietenii" tai cei superficiali... Daca erau prieteni adevarati te sustineau, nu te respingeau! Iti sugerez sa faci tot ce iti zice doctorul, sa te faci bine si sa te apuci de un sport – asa ai sa fii iar in forma si poate ai sa cunosti niste prieteni adevarati! Te pup!
Fizioterapie nu trebui sa faci? Ia vorbeste tu cu doctorul tau si vezi clar daca nu ai voie macar asta. ai sa faci un corp tare frumos daca te tii de fizioterapie!
Mai, daca tot nu faci miscare, macar incearca sa mananci super sanatos, asa nu o sa te ingrasi.