anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am saturat sa ma duc la liceu! Acolo toti colegii se poarta urat cu mine,imi spun ca nu ma suporta si imi vorbesc urat desi nu le-am facut nimic.M-am gandit la ideea sa ma transfer,dar nu as putea din cauza unor probleme.M-am saturat sa ma duc acolo in fiecare zi, cate 6 ore si sa fiu nevoita sa-i suport.Am incercat sa-i ignor,dar nu reusesc, ma deranjeaza foarte tare.Sa vorbesc cu diriginta e iarasi exclus, nu mai rezist inca aproape 5 luni pana se incheie anul scolar.Niste idei,sfaturi, ceva? Multumesc.

7 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Stiu cum e. Daca totusi crezi ca poti sa mai rezisti inca 2 ani si daca nu ai probleme prea serioase cu colegii, ar trebui sa nu renunti si sa ramai. La un moment dat, in special daca ii ignori si iti vezi de treaba ta (poti sta singura, daca nu ai cu cine sa te intelegi din toata clasa, iar in pauze poti face ceva individual cum ar fi sa asculti muzica sau sa citesti) vor inceta sa te mai deranjeze. Daca e ceva mai grav si nu crezi ca sunt sanse sa te lase in pace, mai bine ai discuta cu parintii pentru a te transfera. Nu e foarte greu, in special daca mergi la un liceu cu acelasi profil.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| MDenisee a răspuns:

Cred ca nu esti destul de comunicativa, sau poate pui prea mult suflet, ai spus ca nu poti sa ignori, din cauza asa esti luata pe sus, peste tot exista specimene de copii care sa te cririce, asta nu inseamna ca trebuie sa ii asculti, fi indefereta, te ajuta, e cea mai buna arma, nu trebuie sa-ti pese ce spun ei, axeaza-te pe cevaa, si daca nu poti sa fi comunicativa atunci stai deoparte, insa daca poti, aflale si tu punctele slabe si apropie-te de ei, ai sa vezi ca nu majoritatea sunt asa cum arata ca sunt, de obicei e o fatada ca sa nu ajunga ei in locul tau, mai bine jignesc decat sa fie jigniti. I-a atitudine, nu te lasa calcata doar din vorbe, aiurea, nu te cunosc, nu ai de ce sa suferi pentru asta, sunt nimicuri, e liceu, adevaratul greu urmeaza, astea te pregatesc... Sper ca te-am ajutat, si eu am trecut prin astea, dar mie imi place sa fiu autoritara, si sa ignor mult.

| emogirl1997 a răspuns:

Mai bine le-ai spune parintilor tai sa vin la conducerea scolii sa se ia masuri..asa am patit si eu si e mult mai bine acum :* succes

| emogirl1997 a răspuns:

Pai vorbeste cu parintii tai sa vina la coducerea scolii sa se ia masuri, asa am facut si eu si a mers...Succes :*

| MirunaRaluca4 a răspuns:

Stiu cum e asa ma simt si eu... sad ma simt un plus... in ce cls esti?