Depinde de persoana, de imunitate, de predispozitia genetica. Sunt oameni care au fumat toata viata si nu au nimic, sunt oameni care au fumat doar cativa ani si au facut cancer, sunt oameni care au facut cancer dupa zeci de ani de fumat. Cei mai multi fac parte din ultima categorie. La tine tigarile iti cresc anxietatea si de asta te simti asa, fizic nu ai nimic dar poate o sa ti se intensifice anxietatea si mai mult si sa faci atacuri de panica sau poate sa fie doar o reactie temporara si sa nu mai ai nimic dupa aia. Dar cum am spus, pe termen lung tigarile au efecte negative, ti se ingalbenesc dintii, o sa iti apara riduri prematur si sa nu mai zic ca tot fumul ala afecteaza intreg organismul, mai ales plamanii. Deci te sfatuiesc sa nu fumezi ani intregi, sa te opresti la un momentdat.
Tigarile cresc anxirtatea, fiecare reactioneaza diferit. Nu o sa te omoare...nu inca, dar de ce mai fumezi daca nu iti face placere?
Cum adică nu încă?
Peste mulți ani de fumat te referi?
Sau după problema mea cu țigările " nu încă " o sa fie mai repede?
Ca nu inteleg
Am fost in vara trecuta ( 2019 ) la psiholog pentru anxietate, 5 sedinte.
Dacă ma simt așa când fumez o tigara gen in prezent și acum am anxietate?
Ma simt așa in timp ce fumez tigara și după ce o termin, după 15-20 min nu ma mai simt așa, chiar și mai puțin. ( 10-15 min )
Probabil anxietatea ta era la un nivel foarte mic incat nu te mai deranja iar acum s-a intensificat pentru ca tigarile cresc anxietatea, asa cum am spus mai sus, dar nu la toata lumea. La fel e si cu cafeaua, cel putin la mine, daca beau o cafea tare fac mai rau ca tine, deja simt ca mor.
Am vazut pe grupurile de anxietate oameni care au inceput sa faca atacuri de panica groaznice de au ajuns si la depersonalizare (citeste pe google ce inseamna) din cauza ca au fumat iarba si alte prostii deci daca te stii sensibil tigarile ar trebui sa fie singurele lucruri pe care sa le fumezi, sa nu incerci si alte chestii, asta asa ca un sfat in plus.
Oricum tu iti cunosti cel mai bine organismul, tu o sa stii ce ai de facut si cand sa te opresti, e alegerea ta.
Eu gen fumez de un an și cred ca, și când m-am invatat pe ele și am început sa fumez zilnic gen tot așa agitat ma simteam la fiecare tigara
Depinde de persoana, de imunitate, de predispozitia genetica. Sunt oameni care au fumat toata viata si nu au nimic, sunt oameni care au fumat doar cativa ani si au facut cancer, sunt oameni care au facut cancer dupa zeci de ani de fumat. Cei mai multi fac parte din ultima categorie. La tine tigarile iti cresc anxietatea si de asta te simti asa, fizic nu ai nimic dar poate o sa ti se intensifice anxietatea si mai mult si sa faci atacuri de panica sau poate sa fie doar o reactie temporara si sa nu mai ai nimic dupa aia. Dar cum am spus, pe termen lung tigarile au efecte negative, ti se ingalbenesc dintii, o sa iti apara riduri prematur si sa nu mai zic ca tot fumul ala afecteaza intreg organismul, mai ales plamanii. Deci te sfatuiesc sa nu fumezi ani intregi, sa te opresti la un momentdat.
Probabil creste tensiunea...
Mai bine fumezi doar la un chef...un fum, e ok, dar nu asa execesiv!
Asa si economisezi, nici nu esti dependent si te si distrezi