Cu toate că există riscul să te simţi jignită (deşi nu acesta e scopul meu), eu am să îţi spun părerea mea sinceră: cred că mama ta are anumite probleme psihice. Înţeleg că unele mame sunt mai scricte, mai exigente, mai protectoare, dar mama ta exagerează (şi încă foarte mult). Faza cu şcoala m-a dat pe spate la maxim... Cum să te ducă şi să te aducă de la şcoală la vârsta ta? Mi se pare pur şi simplu absurd să te ţină după fusta ei la 17 ani. Aşa cum ai spus şi tu, eşti aproape majoră, ce naiba? Nu zic că e în regulă să te lase să faci chiar orice, dar totuşi... Eu sunt cu un an mai mică decât tine, iar mama mea se roagă de mine să ies din casă. Poate că greşesc, dar consider că ce face mama ta nu e un comportament de om normal. Eşti fiica ei şi vrea doar ce e mai bun pentru tine, corect, dar există o mare diferenţă între protejare şi obsesie. Din ce ai spus tu acolo, mama ta îmi dă impresia că a dezvoltat o obsesie pentru tine şi nu vrea să te scape din privire nici măcar pentru o secundă. Nu cred că vei rezolva mare lucru cu frumosul, dar ai putea, pentru început, să încerci să îi explici frumos că eşti capabilă, la vârsta pe care o ai, să ai grijă de tine însăţi. Spune-i că eşti suficient de mare să mergi singură la şcoală, să ieşi pe afară cu prietenii, etc. Dacă după o vreme nu vezi niciun rezultat, îţi sugerez să fii scurtă şi la obiect: "Nu mă laşi să ies din casă? Puţin îmi pasă, eu ies oricum". Şi pleci. Poate dacă va vedea cu ochii ei că nu păţeşti nimic dacă eşti singură, o va lăsa mai moale cât de cât. Dacă nu, priveşte partea bună: când vei avea 18 ani, te vei putea muta singură şi nu va mai putea să îţi spună ce şi cum să faci.
Succes!
Pai fii atenta, incearca sa dicuti cu mama ta, sa-i explici cum sta treaba... spune-i ca esti destul de mare, si te poti proteja singura. Spune-i ca nu vei face nicio greseala care sa te afecteze pshihic. Din cele descrise mai sus, am observat ca mama ta incearca sa te protejeze sa nu suferi mai tarziu, asa sunt toti parintii, dar tu explica-i ca esti aproape majora si nu te mai poate trata ca un copil de 8 ani, de acum ai viata ta inainte si, indiferent de greseala pe care o vei face tu vei suferi, nu ea. In legatura cu facebook-ul, spune-i ca daca iti permite sa-ti faci unul, ii vei permite si ei sa te urmareasca ( sa vada ce scrii, ce postezi, ce mesaje primesti), si poate asa te v-a lasa.
Sper ca te-am ajutat cat de cat! SUCCES!
Ok...
In primul rand mi se pare foarte urat ca ceilalti sa te judece din cauza mamei tale, din cauza comportamentului ei cu tine! Acum despre ce ai scris mai sus, cunosc situatii de genul, situatii in care parintii sunt prea stricti! Trebuie sa intelegi ca asa sunt parintii, de exemplu eu am 14 ani si am voie afara doar pana la 12, cand nu sunt ai mei acasa, avand in vedere ca stau si cu bunicii pot sa vin si la ora 2. Vorbind de iesitul asta, pana vara asta nu aveam voie atat de mult, la 22-22:30 veneam acasa, stiu cum sunt copii, se rad, fac mistouri! Sfatul meu este sa vorbesti cu mama ta nu sunt foarte sigura ca poti sa vorbesti cu ea fata-n fata dar poti sa-i scrii un bilet detaliat si sa il lasi in camera. Incerca sa inspiri convingere, sa ii spui cum ceilalti rad de tine, ai o varsta totusi. Poti foarte bine si sa te impui, sa fugi de acasa... sa ii dai un fel de lectie, acum sper ca nu intelegi gresit, nu vreau sa te indemn la lucruri rele, sper sa-ti fie mai bine si sper ca te-am ajutat macar putin. Pa-pa! :*
1. puteai zice "mai" nu "ma" ca nu esti taranca.
2. la faza cu facebook maicata are dreptate, aici numai in o casa 56 de fete au fost violate, 14-20 de ani, prostite pe facebook si chemate acolo, dar acum daca ar fi nimeni nu ar mai trebui sa intre, deci nu vad ce ar fi fost rau sa te lase. cum sa zic, tot mi se pare o prostie care numai cocalarii intra (ma refer la cei care mor dupa like si pun poze cu curu sau muschii lor, nu la cei care sunt putini, dar cei care il folosesc cu "cap).
3. la faza cu maicata ca te ia si te aduce...ce sa zic, nu prea cred eu ca ai tu 17 ani, ci 13 14 dar iti e rusine sa zici aici, ca ai stii ca nu te ia nimeni in serios. sa fim seriosi, ce parinte dibil isi duce copilul de 17 ani la scoala, ce naiba.
ai un parinte care e ultra protectiv, ce pot zice, poate nu ma crezi dar e mai bine ca ea decat nimic. crede-ma!