| Farcas_Alina_1979 a întrebat:

Ma dispera mama! deci dexemplu azi am stat la pc si am scris pe google si vine ea si zice voi scrie convorbirea noastra
ea: la ce porcarii te uiti?
eu: la nimic
ea: eeee nu ca am auzit eu
eu: ce ai auzit?
de multe ori eram in camera de langa tine si am auzit si teleonul era cu mine in camera si tu erai in camera ta si am auzit cum ai sunat de pe calculator pe cineva
eu: nu
ea na mai zis nimic dar cum se poate sa suni de pe net? eu una umblu de 4 ani de zile pe pc si n-am auzit aceasta treaba afara numai langa ea pe banca sa stau si sa ma plimb la 9 kilometri de casa alalta ieri am fost cu 1 fata si un baiat am discutat despre liceu si a venit ea de 1000 de ori trecea jumatate de ora venea sa imi faca mi-e morala ca ce am de vorbit acolo sa vin in casa dupa 1 ora de stat afara exact cat am stat afara ma duc in casa acolo sa vezi ce ma asteapta. Ca ce am vorbit,despre cine a fost vorba,ce am facut de enam ras,cine sunt aia,sunt colegii mei,ce cauta aici,i-am chemat,ce fac aici,unde sunt parintii lor, de ce am stat atata afara, de ce n-am facut treaba si zeci de intrebari dar a mai trebuit sa fac si tema de vacanta ca la urma pentru ea 3 luni inseamna o zi vorbeste cu profesoara de cate 5 ori pe saptamana ca ce fac eu ma duc in pauze si zeci si sute de intrebari stupide care imi rascolesc capul inloc sa ma uit la ce vreau eu pe televizor trebuie sa-mi faca ea morala ca pot sa ma uit doar la stirile pro tv la vremea si la prima tv atata la 8 culcarea la 7 trezirea imbracarea spalarea dusu la magazin pentru mancare si etc. de mancat doar de 2 ori pe zi si sa stau numai cu ea pe banca fara a cere la magazin vreun fel de dulciuri ca numi ia. Cadouri foarte scumpe si pretentioase pentru ea deci por si simplu nici afara nu ma prea lasa mi-am facut un jurnal l-am ascuns bine in camera mea si peste o zi vad ca spune "tiam citit jurnalul!" cine e ala? cine e aia? ce nu-ti convine? si fara raspunsuri gen "ai pus intrebarea cutare" sau "vorbeste cu ea am incercat dar degeaba" scuze de greseliile gramaticale si scuze ca am scris un roman intreg

14 răspunsuri:
| Artemisia a răspuns:

Uite, trebuie sa intelegi ca mama ta te iubeste foarte mult si de aceea e asa protectiva, asculta ce spune ea pentru ca ea mereu iti spune binele, si ai rabdare cu ea daca e de o varsta mai inaintata sau daca pune mai multe intrebari, vrea doar sa stie totul despre tine happy

| Farcas_Alina_1979 explică (pentru Artemisia):

Nici macar nu ma lasa pana la magazinul cu 10 kilometrii de casa deci simt ca ma sufoc un sfat de incurajare e bine venit pentru funda

| Etelca a răspuns:

Nu am putut sa citesc tot ca m-a luat durerea de cap..invata sa scrii in primul rand si fa temele alea de vacanta!

| Farcas_Alina_1979 explică (pentru Etelca):

108 de exercitii intr-o zi! fale tu si invata si tu sa scrii ca esti varza acra

| Etelca a răspuns (pentru Farcas_Alina_1979):

N-are nicio legatura ca ai facut exercitii.

| Farcas_Alina_1979 explică (pentru Etelca):

De ce nu am facut 50 exerciti cu tto cu cele de azi

| positivity a răspuns:

La început chiar nu voiam să citesc această povestioară a vieții tale, dar am spus să îți dau o șansă.
Nu ar trebui să ai dubii că mama ta nu te-ai iubi, te iubești sigur. Poate doar uneori e prea exigentă, vrea să fii în siguranță și nu îți oferă suficientă libertate. Nu te simți neconfortabil, nu are rost!
Știu că îți este greu să îi explici că nu mai este la fel ca atunci când era ea adolescentă, dar poți încerca să-i spui faptul că ar trebui să aibă mai multă încredere în tine.
Demonstrează-i asta și iubește-o. Iartă-i greșelile, și nu-i purta pică pentru asta.

| Farcas_Alina_1979 explică (pentru positivity):

Eu am prins o frica de ea exagerata! numai pot sa-i zic nici ca vreau sa cumpar 1 kilogram de cartofi de la piata ca iar zbiara dexemplu uite inca ce a mai facut intr-o zi : eu: mama ma duc la piata
ea: hai ca vin si eu
si asta a fost convorbirea si sa stii si tu ca le da mereu dreptate celor ce nu ma suporta dexemplu cand aveam 13 ani am luat un 10 si un 9 si vine ea eu mancam si vine si zice: aia a luat 2 de 10 in timp ce mancam si am plans intr-un colt la 14 ani zbiera la mine pana plangeam si de la 14 ani pana la 18 nu am voie sa ma descarc cu nimic sper ca ai inteles

| positivity a răspuns (pentru Farcas_Alina_1979):

Ai 18 ani. Dacă consideri că nu mai este locul tău acolo, poți pleca.
Încearcă să faci ceva cu viața ta. Scapă de limite, că acestea sunt doar în capul tău.
Ia-ți un apartament, muncește pentru banii tăi, mergi la o facultate.
Întâlnește oameni noi. Fii prietenoasă.
Dacă chiar nu reușești să te înțelegi cu mama ta, pleacă.

| ionutZzG30 a răspuns:

Logic.daca ai 13 14 ani imi dau seama ca face asa dar daca esti din 79 atunci serios nu stiu ce sa zic laughing

| Farcas_Alina_1979 explică (pentru ionutZzG30):

Am 18 ani da un sfat macar nu te rade

| ionutZzG30 a răspuns (pentru Farcas_Alina_1979):

laughing omg ai 18 ani si face asa cu tine? :O e foarte protectoare bucurate :* altele isi lasa copii la 12 ani sa fumeze si sa beie si sa faca detoate laughing

| Farcas_Alina_1979 explică (pentru ionutZzG30):

Am 19 ani

| blackspygirl a răspuns:

Waw! Povestea vietii tale m-a surprins, mama ta e prea protectoare cu tine, ea vrea sa fie prezenta mereu in viata ta chiar daca nu ti-o spune ea simte ca te pierde, si se lupta sa nu se intample asta! Poate te-ai distantat de ea prea mult, incearca sa te apropii de ea iar, imbratiseaz-o, spune-i ca o iubesti cat mai ai timp! Eu nu o mai am pe mama de 6 luni si as da orice sa o am inapoi