Oamenii în general, românii, se gândesc doar la ei și la fericirea lor! Pe lângă faptul că românii sunt niște gazde formidabile, sunt calzi și iubitori, au și mari defecte precum egoismul, invidia.
Totul ține de educație pe care au primit-o. În această țară, dacă nu ești șmecher ești la o parte, dacă nu ai bani ești dat la o parte, dacă ești diferit toată lumea își bate joc de tine.
Stilul de viață al nostru ne face să ne ucidem umanitatea, să devenim niște persoane reci, pline de ură!
...poate şi faptul că eşti străină îi face să se poarte mai cu mănuşi cu tine (un fel de discriminare pozitivă).
Pentru ca sunt multe natii, si este o tara saraca unde multi ar face orice pentru bani, nu ca in alte tari unde daca iti pierzi iPhone 5-ul a doua zi ti-l returneaza cineva.
Eu zic ca totul tine de mentalitate, de educatie si de traiul de viata. Intro tara in care traiul de viata este mult scazut fata de Europa de Vest spre exemplu bineinteles ca vor aparea discrepante intre categoriile sociale.
In fiecare tara,in fiecare comunitate,in fiecare religie,exista oameni buni si oameni rai!
Intai,educatia primita de acasa, apoi intamplarile din timpul scolii, din timpul vietii,"modeleaza"constiinta, comportamentul omului(ca si la animale de altfel).La unii(si cred ca asa sunt eu),"invidia", se transforma in ceva creativ.Doresc sa pot face si eu anumite lucruri,prin propriele forte si resurse,inspirandu-ma din ceea ce face bine,persoana pe care o "invidiez",chiar daca ma ajuta sau nu(nu o iau ca pe o rautate).
Tu crezi ca "in tara in care locuiesti",nu sunt oameni rai,invidiosi(sub forma rea)? Peste tot sunt! Am observat,ca in comunitatile mici(sate mici,izolate),oamenii sunt mai atasati unii de altii,mai saritori si grijulii cu necazurile altora,dar si la bucurii.
"Rautatea si egoismul",pot fi generate,de o educatie deficitara din sanul familiei. Poti sa fii invidios,pe ceea ce realizeaza altul,(asta nu este rau,un pacat,)dar sa nu-i faci un rau aceluia. Unii pot realiza mai multe,altii mai putine,unii sunt mai bogati,altii mai saraci,unii mai destepti, altii mai putin, dar totul este sa ai respect, atat pentru cei impliniti, cat si pentru cei mai putin realizati.Asa e viata!
Sal pai in mare parte oameni sunt detui cae sunt rai si cae sunt buni difera dela om la om.
Omul ca de ex devin rau atunci cand uita de Dumnezeu cel care ai iubeste pe toti.
Oameni buni! sunt rar intalniti greu de gasit e grea viata printre oameni rai dar fara ei ar fi mai fruoasa.
Eu sunt ATEE! Sta scris pe fruntea mea ca sunt rea?
Sunt ingaduitoare cu cei care sunt de orice religie(atata timp cat nu sunt agasata,in incercare de a ma atrage catre o anumita religie),incerc sa cred intai,in nevinovatia oricui,orice ar face,sar in ajutorul oricui are nevoie de un sfat,o vorba buna,sunt darnica,dupa posibilitati,,sunt ingaduitoare(pana ma calca pe nervi).DE CE SA FIU CONSIDERATA REA,DOAR CA NU CRED IN CEVA PE CARE NU-L VAD,NU-L SIMT?
Daca acel Dumnezeu,de care vorbesti,"ai iubeste pe toti",de ce mor atatia copii nevinovati,atatia oameni credinciosi(aceea care respecta intocmai regulile bisericesti),de ce vin atatea calamitati si peste oamenii care respecta credinta,care cred in Dumnezeu?
Nu as fi comentat la postarea ta,daca nu ai fi despartit lumea,in oameni buni,doar cei care cred in Dumnezeu si oameni rai,cei care nu cred!
Cred ca EU,CA ATEE,respect mai mult oamenii,parerile lor,aderarea lor la o anumita religie,decat tine,care pretinzi ca esti credincios! Tu nu respecti omul,ci doar pe cei care sunt de o religie cu tine.
O zi buna!
O mica adaugare:te rog,pe viitor,incearca sa scrii gramatical, cu litera mare la inceput de fraza, cu punct, virgula, ca sa se poata citi cum trebuie postarea ta.
Ai foarte multa dreptate, este lume care e credincioasa si e rea, asa ca nu are legatura crezutul in Dumnezeu!
Saracia, lipsa educatiei, superficialitatea promovata la greu la noi in media, si pe langa asta si religia, ce are radacini adanci in unele tari precum si Ro, are partea ei de vina.
Ti se pare pe toata planeta sunt oamen rai doar ca pe romani ii cunosti mai bine
Ai să te miri, dar pregătesc o lucrare complexă pentru a răspunde probleme tale. Nația noastră este formată din mai multe nații, și ca să mă crezi te rog să analizezi atentă : nemții sunt toți blonzi, chinezii arată toți la fel și sunt toți bruneți, negrii arată toți la fel la față, sunt toți negri și toți bruneți. Românii sunt ...de toate felurile la față, culoare piele și culoare păr!
Americanii,englezii,canadienii,belgienii,germanii,norvegienii,etc sunt "formati" din mai multe natii, culori ale tenului, parului.Nu are legatura aceste lucruri cu felul de a fi.
Sau ai vrut sa fii sarcastic?
Nu am nici cea mai vaga idee. Si eu simt la fel ca tine. Toti mint, barfesc, jignesc, pun etichete si mi se pare ingrozitor. Am remarcat de cand sunt la liceu ca toate persoanele peste care am dat sunt atat de false, dar atat de false. Nu stiu daca e vina adolescentei sau asa sunt romanii in general, insa mereu sunt pusi in fata si sunt lasati sa se afirme cei care de fapt nu au absolut nimic de aratat. Cam asta se promoveaza pe aici.'Perfectul' pentru noi nu mai consta (si nu stiu daca a constat vreodata) in cine suntem pe dinauntru, ci in cati bani suntem dispusi sa dam pe nimicurile care se vad (masini, telefoane, haine), desi poate ne lipseste un adapost stabil sau o mancare buna zilnic..Toata lumea e mereu pentru sine, niciodata nu o sa ajute fara sa primeasca o recompensa si niciodata nu o sa ii accepte pe cei care ies in evidenta prin altceva decat smecheria.
BeT întreabă: