| annz4 a întrebat:

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? De ceva timp ma trezesc mereu la 03:00 fix, mereu chiar si in seara asta. Problema e ca atunci cand incerc iar sa ma culc in momentul in care atipesc putin mai ceva ca sar din pat, simt ca vine spre mine din toate directiile o forta. Si cand se intampla asta nu pot sa-mi misc capul, gen raman fixat in locul din care simt ca vine ceva. N-am mai patit pana acu, nu ma droghez sau asa, in fine daca aveti vreo idee chiar sunt curios

3 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Nu ai de ce să te îngrijorezi, ceea ce ți se întâmplă se numește paralizie în somn și este un proces normal prin care corpul este împiedicat să se miște și să facă tot ce visezi. Uneori însă, mintea este mai trează decât corpul și pot apărea episoade de genul celor descrise de tine.

| AndaAlexandra a răspuns:

Am trecut și eu prin asta o perioada. Mă trezeam fix la aceeași oră, la 3. Simțeam și eu ceva, un fel de energie care nu mă lasa să adorm la loc. Mă simțeam agitată.
Nu știu cât de credincios ești dar pe mine m-a ajutat rugăciunea Maicii Domnului. De fiecare dată când m-am trezit la acea oră, am citit rugăciunea apoi m-am culcat înapoi. A durat asta timp de 2-3 nopți. Apoi totul a revenit la normal.
Se spune că la ora aia se deschid cerurile, adică spirite sau alte chestii se pot plimba printre noi. Nu știu. Poate fi și ceva ce te frământă, iar noaptea, când creierul nu are altă treabă, să se activeze.
Nu e paralizie in somn.

| StoicAnalysis a răspuns:

Se numeste paralizie in somn. De obicei apare cand esti super stresat si mai ales cand dormi pe spate. Pana nu rezolvi chestiile din viata ta care te streseaza si continui sa dormi pe spate, o sa cam patesti mereu asta.