| nightwish12356798 a întrebat:

Ma poate ajuta si pe mine cineva? Va rog mult mult mult. Uite am fraza asta:,, Aceasta este cafeniu-verzuie si isi petrece aproape intreaga existenta adulta pe uscat, revenind in lacuri sau in santuri cu apa numai primavara devreme, cand incepe reproducerea,, aceasteia trebuie sa ii precizez felul fiecarei propozitii. Iata rezolvarea mea: P1: Aceasta este cafeniu verzuie" este propozitie principala. P2: si isi petrece aproape intreaga existenta adulta pe uscat" tot propozitie principala. P3: revenind.....devreme este propozitie incidenta ca sta intre virgule iar ultima, P4: cand incepe reproducerea este propozitie circumstantiala de timp. Este bun?

Răspuns Câştigător
| FaraNume2 a răspuns:

Eu zic asa... P1 Aceasta este cafeniu-verzuie->propozitie principala. P2 si isi petrece aproape inteaga existenta adulta pe uscat, revenind in lacuri sau in santuri cu apa numai primavara devreme ->p principala cu element de legatura "si" si restul este P3->prop.circ. de timp cum ai zis si tu.Nu cred ca incepand de la "revenind" este o alta propozitie pentru ca nu are verb,"revenind" nu se ia ca verb deoarece este la gerunziu. Sper sa nu ma insel, nu am mai facut gramatica si aici ma refer la analiza unei fraze de un an si ceva aproape 2.Succes! happy