1) la partea cu revelionul sunt de acord cu parintii tai, pentru ca na la 14 ani nu esti tocma atat de mare incat sa faci revelionul cu prietenii, mai asteapta si tu 1/2 ani
, iar la partea cu intunecatu, la 6 e cam devreme
insa pe la /7/8/9 sunt de acord cu parintii tai
pentru ca la orele astea umbla tot felul de golani pe strada, si le e frica sa nu patesti ceva, stiu ca ti se pare cam exagerat, dar asta e
toti parintii sunt asa nu numai ai tai. Daca insa tot te deranjeaza atat de mult ar fi bine sa porti o discutie sincera cu parintii sa-ti exprimi nemultumirile
. Succes!:*
Auuu.
Eu am 12 ani.parintii ma lasa sa fac revelionu cu prietenu, pot sa stau afara pana cand vreau. dar si astea cu o conditie. Sa fiu acasa atunci cad imi zic ei.
Tu trebuie sa le cuceresti increderea. Incearca sa le cumperi ceva frumos, stiu eu
Multa bafta >
Buna! Parintii tai au dreptate in privinta petrecerii revelionului cu prietenii. Multe influente negative pot sa vina asupra ta. Daca vrei exemple iti dau:drogatul, fumatul, bautura. Nu cred ca ai vrea asa ceva. Cu iesitul afara nu au dreptate in tocmai. Daca stai in fata blocului/curtii sau pe langa nu este nicio problema dar sa fii plecata nu, din nou influentele degative amintite mai sus vor veni asupra ta. Propunerea mea este sa nu faci nimic. Nu cred ca te lasa ziua sa chemi o prietena pe la tine, sa iesiti sa va plimbati in mall/la un suc sau alceva. Nu ai amintit aceste aspecte in intrebare. Ziua da, este perfect. Noaptea nu. Chiar ziua nu vad care ar fi problema sa nu te lase. Influntele negative intra in largul lor noaptea, cand sunt cei mai multi beti, drogati deja si altele. Chiar si in plina zi sunt asa, dar noaptea gandeste-te ai tu. Parintii tai nu iti vor raul. Vor doar sa stie ca tu esti in regula si nu vei pati nimic Nicun parinte care isi creste copilul ani de zile nu l-ar lasa pe maini rele. Sora mea are 17 ani si tot parintii mei ii poarta grija unde se duce si unde umbla. De la 18 ani este LEGAL prin lege sa faci ce vrei. Mai ai 4 ani. Acomodeaza-te!
Sper ca raspunsul meu te-a ajutat!
Un an nou fericit, plin de sanatate si tot ce iti doresti!
Cu drag si stima, Ioana!
Hmm e rau faptul daca printii tai te tin asa din scurt.nu zic sa iti ofere multa libertate pentru ca e normal ai o varsta frageda inca si abia acum incepi un drum mai diferit te maturizezi etc adolescenta! Dar ar trebui sa te lase sa iti petreci revelionul iti stie prietenii? sunt de incredere ei? Poate ii e frica sa nu apuci pe un anturaj nu prea bun ca la varsta asta sunt multe tentatii crede-ma! Explicale pentru daca te tin asa si nu iti da putinaa libertate nu fac decat sa te indeparteze de ei! Spunele ca nu vrei libertate aceea care sa faci doar ce vrei tu doar vrei sa iti petreci si tu anumite momente de prietenii tai pentru ca ceva normal la varsta ta...
Sa stii ca si eu la 14 ani eram asa.de ce nu aduci cativa prieteni acasa? Nu e cea mai buna idee, pentru ca nu va veti simti in largul vostru, dar oricum toti parintii se culca devreme deci. si asa parintii tai pot vedea cum gandesc prietenii tai, ce influenta au asupra ta si poate isi vor modifica gandurile in privinta iesitului afara desi 6 mi se pare o ora rezonabila la mine si acum fac asa cand se intuneca. depinde si la ce ora iesi tu afara. totusi Suuuuceees si un An Nou Feriiiciit!:*
Sti si eu am fost in situatia asta bine nu chiar asa dar parintii m-au inteles> Tot ce trebuie sa faci este sa le explici ca ai crescut si de asemenea trebuie sa le inspiri incredere. Daca au incredere in tine e perfect. Cel mai bun mod este sa discuti cu ei si sa le demonstrezi ca nu ti se intampla nimic daca stai pana mai tarziu afara!
Poi.Asa sunt parintii.isi fac griji intodeauna dar au sh ei dreptatea lor ca la cate se intampla acum.in fne...eu zic sa incerci sa vb f deschis cu ei sh sa le zici ca tu ai crescut.demonstreazale ca esti responsabila ca ai crescut sh ca poti sa iti porti singura de grija.insa nu omite cuvintele.intodeauna voi fii copilul vostru chiar daca am crescut, insa am si eu nevoie de putin mai multa libertate.incerca sa le explici ca poate asa erau sh ei cand erau la varsta ta. vroiau sa iasa afara sh etc... sper ca te-am ajutat pup sh bafta:X
Mai`la mine e diferit. spre exemplu eu am 14 ani si o luna.Demult nu am mai facut revelionul cu parintii (km de vreo 3-4 ani)oricum anul acesta ma lasa fara sa stea pe ganduri la o petrecere cu adolescenti(normal). nu stiu ce sati mai spun.incearca sa vb cu ei si sa le explici ca totusi ai 14 ani ai buletin. Incearca sa le explici despre parintii priet tai, nah nu stiu succes:*:*
sper sati petreci revelionul asa cum vrei tu!
FUNDITA? pls
Poi...intr-un fel chiar esti un copil la aceasta varsta.
Poate ca parintii tai tin foarte mult la tine si le e frica sa nu patesti ceva. Incearca sa vorbesti cu mama ta sau cu tatal tau [ cu cine te intelegi cel mai bine] mai deschis si explica`le ca nu au de ce sa`si faca griji. Fa`le cunostiinta si cu prietenii tai sa vada ca nu mergi pe calea gresita. Sper ca ti-am fost de ajutor... FUNDITA`?