Terapie! Schimbarile nu se fac peste noapte iar fara un terapeut nu poti face ceva. Ai multe comlexe si trame.
Creaza-ti un alter ego in minte, ceva mai superior de cat tine dar care arata ca tine si imbunatateste-te pana ajungi ca alter ego-ul tau, gaseste-l pe Dumnezeu, nu tolera lipsa de respect, cand mergi, mergi cu incredere, fii disciplinata.
Salut! Iubirea de sine înseamnă să descoperi lucrurile bune din tine, dar și să înveți să îți accepți greșelile, fără a le judeca cu voce de autosabotare. Meriți să te feliciți, să fii mândru de lucrurile bune pe care le faci, de toate succesele tale, de tot progresul pe care l-ai făcut până azi, dar și de eșecurile tale. Învață să te concentrezi pe prezent și nu exagera trecutul. Ancorarea în trecut ne oprește din a trăi prezentul perfect pe care îl avem și de care suntem invitați să ne bucurăm din plin. Concentrează-te asupra prezentului, asupra propriilor gânduri, emoții, fără a le privi critic și cunoaște-te dincolo de problemele cotidiene și de amprenta trecutului.
A te iubi înseamnă a-ți dori binele și de a te încojura de lucruri și oameni care să îți creeze această stare de liniște. Fă tot ceea ce îți dorești, indiferent dacă lucrurile vor ieși bine sau nu. Înconjoară-te de oameni care iți provoacă o stare de bine, mergi în locurile în care te simți iubit și acceptat, fără a face încercări ardente de a te supune unor condiții. Sper sa te ajute oarecum sfatul meu, incearca sa fi mai intelegatoare cu tine insuti. O zi fr
Cum simți asta? A simți presupune văz, auz, miros, simț cu corpul ( kinestezic).
Asa eram si eu ca tine pana cand am deschis ochii si am vazut in copilarie cum sunt oamenii, oamenii sunt rai toti si toti au interese, de asta singurul om pe care sa il apreciezi si sa il iubesti intotdeauna esti tu, pentru ca la bine si la rau doar tu vei ramane.
Sunt multe de spus, cand te vei convinge iti vei schimba conceptia, totul se poate in viata dar cu un sacrificiu si vointa.
Încearcă să-ți dezvolți abilitățile, să te cunoști mai bine, să pui accent pe dezvoltare personala. De exemplu încearcă să înveți bine o limbă străină, să lucrezi la atitudine apoi la fizic și odată ce vei fi stăpână pe situație stima ta de sine va creste.
Nu te mai simti inferioara.Esti un om totusi.Dar sfatul meu e sa te duci la psiholog.El te poate ajuta cel mai mult si cel mai bine.Succes pentru prima sedinta la psiholog!
Petrece mult timp doar tu cu tine. Asa vei ajunge sa iti descoperi abilitati noi, sa te cunosti cu adevarat si sa te iubesti, pentru ca iti vei da seama de lucrurile de care esti capabila si de adevarata ta valoare.
Pe langa asta, invata sa le spui „nu" oamenilor, deoarece este primul pas prin care nu le mai permiti acestora sa te foloseasca.
1. Ești singura pe pământ? Ai părinți? Dacă te simți inferioara dar totuși ai părinți, discuta naibii tot cu ei, absolut tot și cere sprijin.
2. Cum îți e frica sa rănești pe cineva dacă tot tu spui ca te vezi inferioara oricui? Pai logic ar însemna că nu poți rani pe nimeni deci ce spui tu acolo e o frustrare, ai vrea sa nu mai fii atât de slaba ca și caracter. Și îți spun eu de fapt care e soluția, dar majoritatea nu o vor.
3. Ca sa nu mai ai un caracter slab, sa nu mai ai acest "defect" trebuie sa fii corecta. Da, CORECTA. Când ești corecta, nu accepți bataia de joc, o reclami. Da, e greu sa iei atitudine, dar fix asa se construiește increderea de sine, nu facandu-te preș crezând ca li se face alora mila de tine. Când ești corecta știi ce mai faci? Muncești, îți termini școală, muncești și faci o facultate, îți iei un job. știi ce rezulta după toate astea? Încredere în sine, asta rezulta!
Când te știi corect, automat îți setezi valoarea peste majoritate, iar din acel punct poate sa încerce sa te atace oricine, maxim ți se va face scarba de încercările lor.
Încă ceva, ești o persoana bună abia atunci când pot face rău, dar alegi sa nu o faci, nu ești o persoana bună atunci când alegi ca în momentul în care toți te ataca tu sa le si mulțumești frumos, aia e prostie și lașitate.