| bleakk a întrebat:

Mai copii,baieti si fete, uite asa am ajuns intr-o situatie neplacuta/bizara/ciudata din punctul meu de vedere.La frumoasa varsta de 17 ani am ajuns intr-o dilema pe care nici eu nu o mai inteleg(scuzati pleonasmul intentionat).Sa va spun pe scurt istoria si va rog sa o citititongueana acum ceva timp si anume pana la jumatatea verii trecute eram un tip(si pare-se ca inca sunt nu m-am schimbat tare mult) care credeam ca stiu atat de multe incat sa traiesc un PREZENT frumos,fara a ma gandi prea mult la TRECUT, care si acesta monoton si banal si mai ales deloc la VIITOR.Am ajuns si eu sa caut,ca marea majoriate a adolescentiilor, niste solutii la problemele mele practic inexistente.Am intrat pe acest site,informatii din toate partile,din diferite categorii,care m-au facut sa-mi dau seama ca de fapt nu cunosteam nimic, ci eram atat de...nu stiu..egoist poate sau orb la sensul conotativ.Eram un baiat istet,si consider ca inca sunt,cu note bune la scoala(care reflecta si ele intr-un fel anume ca stii macar sa te descurci)-medii mereu peste 9, 65 eu fiind acum in clasa 11.In momentul de fata,problema mea ar fi lipsa de PERSONALITATE,ciudat prin prisma faptului ca am prieteni,sunt destul de carismatic,oamenii ma plac,asta poate ca mereu am incercat poate sa ma adaptez la cerintele lor ca ei sa ma placa si nu am fost constant in ceea ce faceam si anume: intr-o zii alegeam sa fiu monoton si sobru,si in alte zile eram vesel, glumet si activ.De asta, am ajuns in dilema sa nu mai stiu cum sunt.Nu ma cunosc indeajuns de bine incat sa-mi gasesc personalitatea,trasaturile dominante,simt ca stiu cum si ce sa fac, dar nu am avut ocazia sa fac unele lucruri.PANA ACUM parca eram baiatul acela care vrea sa faca sala,sa arate bine,sa-l placa toate fetele si sa aiba multi prieteni si parca dintr-odata parca am primit harul sa las acele lucruri deoparte sa ma pun sa citesc,sa fiu un intelectual si simt ca ma atrage,sincer nu mai stiu nimic.Ajutati-ma cu un sfat, cu vreo experienta. Poate ma victimizez prea mult.

Răspuns Câştigător
| EllaYlk a răspuns:

Combina utilul cu placutul. Ziua iesi cu prietenii,iar seara te poti retrage in lumea ta,adica poti sa citesti. Ai nevoie si de distractie si de educatie. Citind iti dezvolti vocabularul si intri intr-o lume fascinanta. Iesind cu prietenii te distrezi, iti faci amintiri frumoase, iar toate acestea iti vor fi de mare folos. Toate iti sunt necesare ca sa te dezvolti, peste cativa ani te vei uita in urma si o sa iti dai seama ca ai cu ce sa te mandresti, atunci o sa vezi viata altfel. Deci cu alte cuvinte, e important sa ai si prieteni si educatie.

3 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Dacă ești popular, ai succes la tipe (și nu numai); dar dacă ești și educat (din toate punctele de vedere, nu doar al bunei cuviințe), vei avea succes și mai mare!
Citește! dar nu te transforma în șoarece de bibliotecă, continuă și să ieși cu amicii, mai o bere, mai o miuță...
Baftă!

| Adina981 a răspuns:

Eu zic sa incerci sa combini utilul cu placutul. Continua sa iesi cu prietenii si ce mai faceai tu dar in acelasi timp fa ce te atrage, citeste!

| Egous a răspuns:

Dale dracul de carti... ramai popular, macar te alegi cu niste amintiri frumoase... nu cu biblioteca full de carti! E doar un sfat. Am 12 ani deci nu cred ca te v-a ajuta prea mult