anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mai e cineva care nu cumpara si nu a cumparat niciodata martisoare? Cei care dati, de ce va cheltuiti aiurea banii? Ce au facut pentru voi fetele ca sa merite asta?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Care-i problema ta? Poate fiecare dăm mamelor nu fetelor.

| RAY a răspuns:

Ce intrebari man

suntserios
| suntserios a răspuns:

E un obicei frumos, spre deosebire de multe alte tradiții fără rost. Dacă tu nu vrei sa dai e fix problema ta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu fetele trebuie să merite, mărțișorul nu este o recompensă pentru ceva.
Este un gest de apreciere a persoanei respective, de manifestare a simpatiei.
Nu este aiurea, dacă înțelegi sensul acestui obicei.
Nu ești obligat să cumperi la toate, dacă ai bani puțini.
Poți să nu cumperi la nimeni dacă nu simpatizezi pe nimeni.

| T0T a răspuns:

Problema e că ne gândim doar la noi și uităm de bucuria de a oferi cuiva un zâmbet. Nu ești obligat să dai mărțișoare, nici eu nu am mai dat de mult (când eram mic mai dădeam și rareori am cumpărat eu mărțișoare, multe le primea mama la școală sau aveam cutii de mărțișoare mai vechi) și nici nu aș mai simți să dau cuiva acum. Dar dacă vreo fată ți se pare simpatică și ok, de ce să nu îi faci o bucurie necondiționată, fie și ea mică? Fetele apreciază genul acesta de chestii (multe dintre ele). Acum și ele sunt de înțeles atunci când au o atitudine ostilă (și nu fac ceva pentru tine), căci majoritatea faceți lucruri doar pentru a primi ceva în schimb.

| Fatamuntilor a răspuns:

Sa inteleg ca nu ai iubita?
Sau cineva apropiat cum ar fi mama, bunica, matusa, sora? Ele nu sunt fete? Nu merita sa fie apreciate?
Este doar un frumos obicei romanesc, fata de cele imprumate de peste mari si tari! Nimeni nu te obliga sa apreciezi femeia de 1 sau martie! CI MEREU!
DAR sa iti spun ceva! In zona Moldovei exista obiceiul ca de 1 Martie fetele sa ofere marisoare baietilor. Nici asa nu e bine?
Dar de 8 Martie baietii trebuie sa duca macar o floare / ciocolata sau alt cadou fetelor care au dat martisoare cu saptamana inainte!

| CosminCD a răspuns:

Esti cam invidios sau ce? Sau ai o samanta de misoginism in tine? E adevarat - martisoarele nu reprezinta chiar mai nimic in comparatie cu alte lucruri. Si mie mi se pare fara o logica anume sa oferi martisoare, dar totusi...sa fim seriosi - ce au facut fetele pentru noi? Mi se pare de-a dreptul grotesc sa adresezi o asa intrebare? Esti ca Joffrey din Game of Thrones laughing! In fine, tu faci ce vrei. E alegerea ta....sa fii sanatos!

Întrebări similare