Bună ziua şi bine aţi venit la cursul festiv organizat de studenţii de la Management anii III şi IV. Vă mulţumim că aţi acceptat invitaţia noastră de a fi alături de noi în aceste momente în care încheiem o etapă semnificativă din formarea noastră ca viitori manageri.
Pentru mulţi dintre absolvenţii de azi este prima dată când îmbracă o rochie, iar pentru dumneavoastră, domnilor profesori, este singura ocazie să vedeţi atâţia studenţi din această secţie strânşi în acelaşi loc. Ei, asta da premieră!
Stimaţi profesori, dragi colegi, onorată audienţă,
Sunt foarte emoţionat şi bucuros în acelaşi timp pentru faptul că vă pot adresa câteva gânduri în această zi deosebită pentru această nouă generaţie de viitori absolvenţi.
Îmi amintesc şi astăzi, cum abia intraţi pe porţile facultăţii, în anul 1, am fost asaltaţi de micro şi macroeconomia doamnei Nechita şi a domnului Gavrilă, a căror module se măsurau mai mult în pagini decât în minute.
Comunicarea în afaceri ne-a ajutat să înţelegem că viteza de predare a domnului decan Nistor este invers proporţională cu viteza de scriere a oricărui student, de aceea am mai adăugat, pe lângă triunghiul format de ochi şi gură, o zonă în care ar trebui privi un profesor studentul:mâna.
Statistic vorbind lucrurile au decurs bine alături de Domnului Câmpeanu care ne acorda periodic cate o „pauză de 1 minut" pentru a mai trage o gură de aer printre histograme şi indici.
Ne-am tot întrebat cum poate 5121 să fie egal cu 581? Dar am aflat cu ajutorul Doamnei Moisescu şi a Domnişoarei Radu că un economist trebuie să ştie cum să ia banii din „bancă" şi să-i aducă în „casă" fără a încălca principiile morale şi mai ales contabile. Şi să nu credeţi că s-a terminat aici. Aceleaşi conturi şi principii au revenit în anul 2 într-un context mult mai complex supravegheat de domnişoara Isai pe care am admirat-o foooarte mult…. pentru că este mereu la „înălţime".
Un alt aspect al eleganţei ne-a fost prezentat de domnişoara profesoară Nicolai, prin „calitatea" de a ne încânta mereu cu unica dumneaei colecţie de pălării.
În anul 2 specializarea noastră a început să prindă contur: 7 tipuri de management cu 7 tipuri de profesori diferiţi. Nu am fi bănuit că există atâtea tipuri…că dacă am fi ştiut….
Auzisem noi de mult de Doamna profesoară Olaru, şi se pare că ar fi trebuit să fim bucuroşi că nu o cunoşteam în persoană. Însă noi ne-am bucurat foarte mult când ne-am dat seama că tot ce auzisem a fost doar un „mit" nefondat. Marketingul ne-a dat bătăi de cap (şi noi lui şi el nouă), unora o singură dată, altora de mai multe ori.
Nu putem uita de aşezarea inovatoare a rafturilor într-un depozit, temă ce ne-a dezvoltat vedea în spaţiu, răbdarea şi imaginaţia care oricum ne lipseau şi îi mulţumim pe această cale Doamnei Totolici pentru că ne-a apreciat viziunile futuriste.
Printre procesele tehnologice predate de Doamna David am realizat că fondul de timp necesar pregătirii pentru un examen este compus din timp calendaristic (maxim o săptămână), din care se scad sărbătorile legale (week-end-urile) şi întreruperile cauzate de petrecerile din cămine, rezultând un timp efectiv de studiu egal cu o noapte albă.
În timpul facultăţii am descoperit cel mai mare fan al teoriei Keynesiste în persoana doamnei profesoare Tănăsescu, o mână de fier şi un suflet de aur, care a condus cu stoicism această instituţie, într-o societate dominată de bărbaţi.
Teoria modelării şi simulării predată de Doamna Nistor s-a transformat într-un joc serios de-a managerii la orele domnului Căpăţână, tânăra speranţă a catedrei de management.
Toate aceste experienţe au fost completate de prezenţa doamnei profesoare Lukacs, care ne-a ajutat să analizăm şi să înţelegem comportamentul uman, să înţelegem care-i faza cu selecţia, recrutarea şi motivarea personalului
Suntem mulţumiţi de profilul nostru: management…noi…viitorii domni directori … evident că am fost scuturaţi şi aduşi la realitate de dascălii noştri ce ne-au fost ca nişte părinţi, ca nişte prieteni şi adevăraţi consilieri pentru carieră.
Şi că tot veni vorba de management şi carieră, o invităm pe doamna Lukacs să ne spună câteva cuvinte.
Imi pot permite sa spun ca am participat activ la crearea acestei pagini de idei si amintiri impreuna cu onorabilii mei colegi de la anul 4.
Offf, am uitat sa mentionez, PENTRU CLASA A 8! Upsz.Nu pentru terminarea liceului...(scuze ), ma ajuta careva?>?
eusebiu27 întreabă: