anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mama mea s-a casatorit cu tatal meu adevarat.La 3 ani a mei s-au despartit, nici acuma la 18 ani nu stiu de ce s-au despartit, mama s-a casatorit cu tatal meu vitreg, care la o luna dupa casatorie a inceput sa bea, a inceput cu amenintari, batai, de injuraturi nici nu mai zic. La fiecare pas, eu sunt mai mereu trist, aproape nici o data nu am pofta de vorba, prefer sa fiu singur, imi este greu sa traiesc intr-o casa cu el, prefer sa-l evit. Nu am pofta niciodata de mancare cand stau cu el la masa, de 15 ani stau si ii ascult glasul, mi se pare ca si cand vorbeste tipa. Eu presupun ca si din cauza asta sunt o persoana timida, rusinoasa, fricoasa, daca tipa cineva la mine eu pur si simplu ma pierd. Mama din tot sufletul tinea la el, dar el nu-si iubeste nici macar propriii lui copii, nu mai spun de mine. Intodeauna injura, numeste in tot felul, in viata lui nu mi-a dat un leu, haine am de la varul meu, noroc de el, pana acum am crescut din alimente, am inteles ca oamenii nu se schimba, si o alegere facuta in graba iti poate schimba toata viata (ma refer la mama). Invat la scoala, de 3 ani de cand sunt cu noua clasa eu nu pot sa ma deprind cu ei, mi-am gasit niste prieteni, dar nu as putea sa-i numesc prieteni. Pur si simplu am 18 ani si nu stiu cat asa mai dureze asa, de mic daca am crescut singur si in frica, cred ca toata viata mea va fi asa. Am luat in considerare multe sfaturi (fii mai vesel, pur si simplu vorbeste ce-ti da prin cap(cu sensul de teme de comunicare )).La 18 ani ar trebui sa incep sa ma ocup de viata mea, sa-mi gasesc prieteni adevarati, o prietena, dar cine ar vrea sa stea cu o persoana asa de timida si care se teme chiar si la 18 ani cand cineva tipa la el?

1 răspuns:
| SeaCmdog a răspuns:

Sfatul meu este sa incerci sa iti dezvolti pasiunile si sa iti cresti increderea in tine. De exemplu, un sport geb arte martiale te-ar ajuta la cladirea increderii in propria persoana. Incearca sa iti gasesti pasiunile si cauta sa ai cat mai multe activitati. Cauta si pe net si in viata de zi cu zi persoane mai ales psihologi care ofera consiliera gratuita. Ei te vor indruma ce sa faci, iti vor fi un bun sfatuitor, te vor asculta si te vor ajuta sa iti recapeti increderea in tine. Ceea ce ti se intampla tie enperfect normal, sunt niste mecanisme formate in subconstientul tau ce iti induc stari de anxietate, depresie si teama la anuniti stimuli. Daca mai ai nevoie de alt sfat sau orice intrebare, nu ezita sa ma contactezi.