| Ag_Deea_2002 a întrebat:

..mama tot spune ca aduc ghinion asupra familiei si mult rau din cauza ca mă îmbrac in negru ca de asta nu ține Dumnezeu cu noi.mi-a luat toate hainele negre din dulap si mi le-a ascuns ..nu accepta faptul ca mie asa imi place si nici faptul ca ascult muzica rock când ii spun ca vreau ceva nou, orice teneşi, blugi etc. Apare imediat si țipă "să nu te aud ca vrei iar negru nu a murit nimeni ..cand voi muri eu atunci sa porti negru" cum pot sa o fac sa inteleaga ca mie asa imi place si nu aduc nici un ghinion cu hainele mele multi dintre prietenii mei prefera aceeasi culoare si chiar se descurca destul de bine iar părinții lor ii cresc numai in puf? :

11 răspunsuri:
| Speed99 a răspuns:

Iti spune ca aduci ghinion daca porti negru? Chiar exista familii de genu'?

| GoldenZenith a răspuns:

Ce parere ar avea mama ta de călugărițele și preoții îmbrăcați în negru?

| Ag_Deea_2002 explică (pentru GoldenZenith):

Since mă gândesc să o întreb laughing)

| GoldenZenith a răspuns (pentru Ag_Deea_2002):

Așa sa faci big grin!

| Yaesmin a răspuns:

Deci tu ai de gând sa te imbraci în negru din cap până în picioare, zilnic? Mai schimba si tu culorile. Puneti o bluza mai colorată(roșie, albastra, verde, mov) ca să nu mai zică mama ta nimic.Te imbraci prea monoton, zici ca te duci la înmormântare.De asta mama ta este îngrijorată. Pune si tu o pată de culoare în vestimentația ta. Daca nu vrei, măcar înlocuiește negrul ăla cu gri, alb sau albastru.

| Caro34 a răspuns:

Orice mama isi face oarecum griji referitoare la copilul ei si tu o vei intelege cand vei fi mama la randul tau. Ideea este altfel: de ce iti place numai negru? Culorile trebuie mereu asortate si purtate un timp, apoi schimbate. Ele au o influenta mare asupra: psihicului, deciziilor luate, mediului, pielii, sanatatii etc. La fel este si cu muzica! Eu zic sa te gandesti mai bine! Intre "imi place" si "zilnic doar negru" este o mare diferenta! Nu cred ca este vorba despre ghinion ci despre felul cum esti perceputa de cei din jurul tau si mama ta se gandeste la binele tau. Nu cred ca iti vrea raul insa foloseste treaba cu ghinionul doar sa iti atraga in vreun fel atentia ca gresesti. Da, se spune ca acele culori inchise atrag sentimente negative care fara sa vrem ne afecteaza! Nu trebuie sa te compari cu cei care sunt "acceptati" de parinti fiindca nu stii ce inseamna "acceptarea". Bucura-te ca ii pasa cuiva de tine, ca ai o familie, ca esti iubita! Cu timpul vei intelege ca gresesti si sunt sigura ca nu vei ramane asa pana la final. Culorile deschise au relatie directa cu divinitatea! Negru este o culoare: grea, trista, pesimista, uneori asociata cu: aducatoare de necazuri, tristeti, moarte, certuri, inhibare, regrete etc. Asociaza ceva cu negru si sigur nu ii vei mai atrage atentia rapid! Numai bine!

| Andy2424 a răspuns (pentru Caro34):

Negrul nu e o culoare trista, dacă mu ma înșel și on Japonia sau pe undeva pe acolo la nunti femeile poarta negru
Și bărbați, chiar și la noi, poarta negru la sacouri și de astea
Dacă ea vre sa poarte doar negru e treaba ei. Dacă vrea sa mai adauge și alte culori e treaba ei
Cum poate o culoare sa afecteze sănătatea asta nu o înțeleg

| Caro34 a răspuns (pentru Andy2424):

In primul rând, negrul nu lasa soarele sa pătrundă in piele unde împreună cu vit. D3 ajuta la regenerarea celulelor pielii, pastrarea barierei impotriva pătrunderii microbilor in corp, pielea isi pierde culoarea si cu timpul te îmbolnăvesti (vezi ciupercile picioarelor la diferite persoane care poartă ciorapi închiși la culoare si locurile nu sunt aerisite sau văzute de soare), apoi există o terapie prin culoare... Ar trebui sa mai citești cate ceva de pe sfântul Google fiindca ai multe lipsuri. Cand scriu ceva, sa stii ca-s bine informată si am citit la viata mea multe. Apoi acolo am spus ca ar trebui sa alterneze culorile si nu ca sa nu poarte negru deloc, deci citim cu atentie si incercam sa mai si judecăm putin... Mare atentie! Bărbații poartă sacouri negre peste maiouri si cămăși albe care favorizează lumină pielii. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Are dreptate mama ta.Ea nu te-a crescut ca sa te vada mereu imbracata in negru ca si cum te-ai duce mereu la inmormantari.Mai ales pe caldurile astea cand toata lumea poarta haine deschise sa nu transpire in ultimul hal.Eu zic sa-ti respecti mama si sa o asculti pentru ca iti vrea binele.Ce inseamna incapatanarea asta? Pune-te in locul ei si imagineaza-ti daca nu te-ar asculta copilul/copiii tai, ti-ar place? Eu cred ca nu ti-ar place.Cat despre ceilalti prieteni ai tai, e treaba lor si parintii lor, poate parintii lor nici nu-si bat capul cu ei si nici nu le pasa cum se imbraca sau cum se poarta in societate.Asa crezi tu ca sunt tinuti in puf, dar iti spun eu sigur ca nu e adevarat.Cine stie ce panarama si scandal mai au si aia pe acasa, iar tu ai impresia ca ei iti zic tie adevarul.Macar pana pleci din casa parintilor tai asculta-ti mama, dupa aceea poti face ce vrei.Gandeste-te ca mama ta iti pune farfuria cu mancare in fata, deocamdata si tot ea te intretine inca.

| Andy2424 a răspuns:

Spune-i ca și amici tai au haine și de astea negre și au noroc și de astea
Mai spune-i că hainele negre nu reprezinta ghinion și de astea