Întrebare recomandată | NoName2934 a întrebat:

Mama vrea sa imi scot parola de la telefon, am un prieten cu care mai vorbesc seara, doar prieten pentru ca nu am de gand sa imi fac relatie la 13 ani. Ea se enerveaza încontinuu pe mine ca ma uit pe telefon si tot intreaba cu cine "chatuiesti".Nu stiu cum sa ii zic ca vorbesc cu un baiat pentru ca o sa o ia prea in serios si nu o sa ma creada ca e doar un prieten. Devine din ce in ce mai enervanta si imi mai ia telefonul,il ascunde, nu ma lasa câteodată sa il iau la școală si ma ameninta ca nu mi-l mai da.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Ideea este ca nici tu si nici mama ta nu procedati cum trebuie.Din ce ai scris aici rezulta ca tu nu comunici deloc cu ea, ceea ce ii agraveaza sentimentul paranoia, senzatia/frica ca lucrurile ii scapa de sub control, incepe sa impuna reguli si sa se comporte intr-un mod care te indeparteaza, tu reactionezi in acord etc. totul fiind de fapt un cerc vicios pe care il alimentati reciproc.Cineva trebuie sa rupa acest cerc si se pare ca mama ta intentioneaza sa faca asta cu forta, otravind relatia sanatoasa pe care o puteti avea.Depinde de tine daca vrei sa cauti o rezolvare amiabila sau nu.Eu te sfatuiesc sa vorbesti cu ea, sincer, deschis, calm, sa o asiguri ca ai intentii serioase sa te tii de scoala si ca nu te va afecta negativ sa socializezi cu un baiat fata de care nici nu simti nimic.Crede-ma ca mama ta te va trata mai matur daca si tu alegi sa te comporti astfel, nu ca un copil care ascunde lucruri si ii face griji/stres inutil parintelui.Bafta!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mama ta este o femeie desteapta si da, are legal voie sa te controleze si sa stie absolut tot ce faci, fiindca la 13 anisori nu ai voie sa stai pe chat fara acordul parintilor, ei trebuid sa vada tot ce scrii si cine te contacteaza, pentru a nu fi pedofili sau criinali care se dau drept copii si te pot fura, viola, multila sau omori, fiindca la anisoii tai nu esti inca capabil sa discerni binele de rau si nici sa te protejezi.

Politia incurajeaza parintii sa va supravegheze strict cu cine vorbiti, ce faceti si unde mergeti, pentru a putea sa va protejeze in totalitate.

O alta solutie este sa-ti ia telefonul si asa te scapa de orice ascunzis si secrete.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu trebuie să ți-o scoți, chiar nu e indicat pentru că ți se poate fura/pierde telefonul. Trebuie doar să îi spui parola și mamei.

| pAUNESCUaLEXANDRU13ANI a răspuns:

La 13 ani smr de nu te iau eu