| Rares0909012 a întrebat:

Mda... Numele meu de familie este Ungur, dar sunt roman... Poate este din cauza ca partea tatei de familie este din Cluj, unde probabil neamul lui este maghiar. Da. Deci intrebarea mea este cum sa raspund cand cineva ma face "bozgor"? Cateodata, unii colegi ma jignesc in felu asta, si se i-au de numele meu. Eu doar tac si "I laugh it off" (nu stiu cum sa o zic in romana).

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si de ce te deranjeaza? Aici, in Ardeal, fiecare om are o porecla si chiar ei se prezinta cu porecla. Arhaismul boscor/bozgor inseamna bașkir/bașkor(t). Componenta bașkiră in etnogeneza maghiara este substantiala. Baskirii sunt un grup etnic de origine turca, si nu sunt maghiari, ci ei au influentat etnia maghiara. Altfel limba maghiara este saraca in cuvintele ei si majoritatea sunt imprumutate. Cele mai multe împrumuturi sunt de origine slavă (27%), urmate de cele de origine latină (25%), germană (17%) și turcică (16%), dar mai sunt și din limbi iraniene, din limbi romanice (italiană, franceză, română) și din limba engleză. Zambeste si treci mai departe!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca te face cineva "bozgor" din rautate, ci pentru ca asa glumim mai toti, cand ne adresam prietenilor cu diverse apelative.

Este bine sa ignori ori pur si simplu sa le raspunzi normal, mai ales daca iti sunt prieteni.
Evident ca si tu-i poti face cum vrei, odata ce va permiteti sa va gratulati cu diverse apelative, unii pe altii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și numele meu de familie este maghiar și nu am pățit niciodată ca cineva sa ma jignească din cauza asta. Poate pe Facebook, polemici din spatele monitorului.