Ma gandesc la linia orizontului si corelez cu orizontalul. Verticalul e invers. Si mi-e mi-a fost un pic greu sa invat dar am reusit
Nu iti fa probleme, o sa reusesti sa le diferentiezi. Cunosc persoane care la maturitate nu reusesc sa distinga mana stanga de mana dreapta.
De obicei confuzii apar in momente tensionate, cand esti stresat si nu mai reusesti sa faci nici o corelatie. Si atunci e foarte probabil sa le incurci.
Eu si acum le incurc. Cum au zis si ceilalti, asociaza linia orizontului cu orizontalul.
Coreleaza orizontalul cu linia orizontului pe care o poti admira la marginea orasului, la capatul vizibil al marii.
Lol.
Si eu mai le incurc
Bine ca ai pus intrebarea.
Multumesc si eu pentru sfaturi.
P mama o dispera cand incurcam orizontalul cu verticalul.
Si mi-a spus ca orizontul este linia unde se intalensc cerul cu pamantul
Eu la vertical ma gandesc la jaluzelele verticale din camera mea
si orizontalu e opusul
Iti propun ceva banal, dar uneori lucrurile simple au efect:daca te referi strict la semnificatia celor 2 cuvinte, pe care tu le incurci atunci gandeste-te la orizontal ca la orizont-linia ce uneste cerul cu pamantul-ea e clar o linie ce merge dreapta-stanga(vizualizeaza o poza ce-ti place tie, imagineazati-o). Asta-i orizontala.
Verticala va fi cealalta! adica su-jos.
Gandest-te ca atunci cand esti in picioare esti intr-o pozitie verticala( pe vertical) iar atunci cand te pui in pat sa dormi esti in pozitie orizontala( pe orizontal)
Gandeste-te candspui orizontal vine vorba de orizont (linia orizontului )
si dupa iti vei da seama ca vertical este mai explicit de sus in jos sau jos in sus (am spus mai explicit )
SAU: gandeste-te ca scopul baietilor e sa aduca fata pe orizontala