| flufita a întrebat:

Merita sa iti sacrifici o parte din fericire pentru a "mentine pacea" si sa diminuezi barfele despre tine prin faptul ca te afisezi altfel fata de cum ai vrea?
Adica eu vreau sa ma imbrac/machez in x y fel, asa ma exprim eu si nu prea mi place ce e la moda neaparat. Si sunt colegi care comenteaza si ma barfesc ca "as fi emo" si ca e scarbos (ei avand stil cocalar). Nici macar nu s emo si nici nu imi place stilul dar ei asa percep orice nu se incadreaza in "basic".
Si am renuntat la niste chestii din cauza asta, pentru ca barfele ma afecteaza de fel si sunt mai sensibila, dar imi e dor sa am x rutina sa arat nu stiu cum, adica eu ma simteam bine cu mine.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu merita!
Imbraca-te cum iti place tie, ca indiferent de ce ai face tot vei fi barfita, dar macar nu esti o oaie proasta care copie si se imbraca ca toate celelate oi.

Fii diferita, fii deosebita chiar daca esti barfita, insemanand ca cineva te invidiaza pentru ce faci, cum arati sau cum te comporti, atata timp cat exista o doza de bun simt si respect, cu care te prezinti in fata tuturor.

| flufita explică (pentru Violleta2022):

Cred ca ai dreptate, multumesc!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Chiar sacrifici fericirea sau te protejezi?
Tu poti sa te exprimi cum vrei in timpul liber, cu prietenii si cunoscutii tai.
Totusi, la scoala te duci sa inveti, nu sa "exprimi" altceva decat lectiile invatate.
Asadar, un "look" serios e mai mult decat binevenit cand te duci la scoala. Si cosmetic, si vestimentar.

| flufita explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Daca prin " look serios" intelegi camasi si d astea, absolut nimeni nu mai poarta. De invatat oricum invat si in fiecare an iau bursa. Stilul predominant e ala manelist, cocalar si fuste de 2 degete sub fund si topuri, insa e acceptat pentru ca e majoritar. Daca eu vin cu haine "normale" dar inchise si imi fac eyeliner nu stiu cum gata, eu sunt aia emo, satanista, si acum si neserioasa. Daca m as imbraca cum presupun ca ai tu in minte o idee, aceeasi treaba ar fi pentru ca nu ala e stilul preferat in acest liceu si tot as fi numita altfel, gen tocilara etc. Dar am si eu o personalitate si niste preferinte si vreau sa le expun, cu moderatie bineinteles

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru flufita):

laughing zici tu ca nimeni nu mai poarta?
Inseamna ca n-ai calcat in vreun liceu de elita.

Imbraca-te cum vrei si nu te mai plange.

| flufita explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

E cel mai bun liceu din oras cu o multime de olimpiade nationale castigate, insa de cativa ani s au scos uniformele si toata lumea e "open minded" si se vine cum se vrea, ca nu asta determina ce ai in cap. Doar aia de la mate info sunt cum presupun ca vrei tu sa fie niste elevi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru flufita):

Eu personal nu vreau nimic.
Ai cerut o parere si ti-am spus ce cred.