Salut! Stau si citesc si nu mai inteleg nimic... tu ai vrut un sfat... ai primit un sfat bun, dar tie nu iti convine. La un moment dat incerci sa te minti ca ai varsta si capacitatea fizica perfecta. Eu te sfatuiesc sa incepi de acum si numai cu greutati mari ca vrem si noi sa vedem un om inalt ca bradu si cu oo le lasate. Si ca sa afli cu adevarat varsta perfecta pentru sala, fa o vizita la o firma autorizata si intreaba instructorul care iti va spune ca varsta cea mai mica este de 16 17 ani pentru a nu avea neplaceri si pentru ca corpul tau sa se dezvolte in mod cat mai natural fara a fi fortat.
Unde la instructori de 2 bani?
Daca respira corect, nu o sa ii se lase nimic, acei instructori ori nu au pus mâna pe carte si nu au experienta destulă, ori nu vor sa se încurce cu copii.
XD
La o firma care isi respecta clientii unde sunt instructori calificati. E destul sa intrebe un doctor si primeste acelasi raspuns ca si de la instructor. Se pare ca esti cam habarnist. Bafta!
La o firma de 2 bani poate
Lasă tu instructorii aia calificați pe o diplomă de 25 de milioane, instructorii aia de sportivi de performanta, nu zic astfel de baliverne ci fac atleți de la vârste de 7-8 ani.
NU merita si nu este recomandat!
Sala nu este recomandata copiilor in perioada de crestere, fiindca inhiba hormonii de crestere in inaltime.
La anisorii astia ai nevoie de un sport care sa-ti stimuleze cresterea in inaltime, precum: inot, baschet, volei, handbal.
Sunt destul de înalt... 1.73-1.74 i dont know cât am ca ma masor rar..in al 2 rând ca copil nu ma mai consider de 1 an și ceva pentru ca m-am dezvoltat mulți îmi spun ca am voce de 16 ani etc par la subraț. (P.s : sporturile de mai sus nu ma atrag de nici un fel)
Nu are importanta ca te consideri tu ca nu mai esti copil, anatomic abia de acum intri la pubertate si esti inca copil la 13 ani (ca nici 14 nu ai impminiti), asta pana la 18 ani, cand devii major si adult.
Toate la timpul lor, fiindca sunt multe implicatii si stagnari in evolutia si dezvoltarea unui copil, daca acum se opresc hormonii de crestere.
Ai timp sa mergi al SAKLA dupa 20 de ani, toata viata, pana la 90 de ani, s-a toto mergi, dar ACUM, la anisorii astia, ai nevoie de acei hormoni de crestere, acre iti ajuta osatura sa se dezvolte si organele interne, de asemenea.
Cu asa ceva nu te joci, fiindca vei regreta toata viata.
Hai ca de acum intru la pubertate. deja de 2 ani am intrat in pubertate
Faza e ca m-am dezolvtat mai repede decât trebuia pentru ca alți la vărsată mea încă au vocea pițigăiată ceea ce eu nu m-ai am de 1 an și ceva
Nu baitel, pubertatea incepe dupa 14-15 ani.
Auzi dacă vrei sa îți dovedesc da mi dm pe ig @alexandru_radu32
Lasă mai bine sa vina oameni care au ani de sala îl spate sa îmi spună...
Măcar dacă zici ca o sa regret toată viața lasă ca o fac pe propia răspundere.
Uite aici un tanar de 19 ani, care regreta ca nu a ascultat sfatul si a facut sala, confirmand ca nu a mai crescut de la varsta de 16 ani:
"în 15 Ianuarie | Anonim întreabă:
Salut, am si eu o intrebare, am 19 ani si am inaltimea 1.72, de la 16 ani nu am mai crescut deloc. Imi poate spune cineva de ce? Parintii, mama are 1.60 iar tatal 1.77, vreau sa mentionez ca de la 15 ani m-am apucat de sala ajungand la 18 ani sa ridic 100 kg la picioare poate asta sa fi avut un efect negativ asupra cresterii sau coloanei? Mai este posibil cumva sa ajung macar la 1.75? Si daca da, cum?"
sursa:
https://www.tpu.ro/......cineva-de/
Acum ai si dovada ceruta!
Un copil incapatanat care regreta acum toata viata, ca s-a apucat de sala, cand nu trebuia.
Iar aici, ai un articol scris de o D-na DOCTOR care este pe acest site:
"in 14 Iulie 2018 | Brigaela a răspuns:
Sala poate afecta cresterea printr-un mecanism mult mai complex: cresterea in masa musculara mobilizeaza prea multe proteine si nu mai rama suficiente ca sa sustina cresterea in inaltime. Iar regimurile hiperproteice inhiba cresterea in inaltime, fiindca inhiba secretia de hormon de crestere. Prin urmare, in adolescenta cam trebuie sa alegi intre muschi mari sau crestere in ianltime.
NU orice sport ajuta cresterea in inaltime, unele o inhiba (in special cele care includ masa musculara mare sau efort excesiv ca gimnastica). Favorizeaza cresterea in inaltime mai ales sporturile in aer liber (expunerea suficienta la soare este foarte importanta), cele care includ alergare si sarituri, precum si inotul, fiindca apa anuleaza gravitatia si lasa libere cartilajele de crestere".
La anisorii astia, tu nu ai capacitatea intelectuala sa discreni binele de rau, e aceea parintii ati trebuei sa decida in locul tau, pana la majorat, cand esti considerat adult si capabil sa judeci corect o situatie.
Ca parinte, care are 2 copii mari, am trecut prin probleme din astea si stiu cat de destepti va credeti la anisorii astia. Norocul meu ca am copii ascultatori, care-au ajuns adulti normali si sanatosi.
Exista si intarzieri de dezvoltare ) Uni se dezvolta mai greu de cat trebuie ori cum hai ca te las ca fac niste lini de script la moment
Megi si te culca ca-i 2.30 noaptea si trebuia sa fiid emult in pat!
Nu-i normal sa-ti privezi creierul de 2 hormoni vitali, care se produc numai cand dormim, inter 10 seara si 2 noaptea (serotonina si melatonina). Lipsa acestor 2 hormoni duc la probleme grave de sanatate!
Nu-ti fa probleme cu mine, ca eu sunt "schimbul de noapte" pe TPU, am dormit deja noaptea mea, din emisfera sudica!
Pai am zis eu ceva?
Mi sa dezvaluit identitatea )) omg
Faza e ca sunt persoana publica si nu ma deranjeaza...
Ma bucur sa vad ca esti un pusti frumusel, din pacate, nu-ti dau mai mult de 13-14 ani, cum de altfel ii ai.
Pai atat am de ce sa nu recunosc...
Nu baitel, nu esti "persoana publica", doar ti-ai setat conturile sa fie "publice" si esti VIZIBIL pentru toata lumea.
O "persoana Publica" este o persoana politica, foarte cunsocuta, un actor, un cantaret, ori tu esti doar un copilas ca altii 3 miliarde, cu cont vizibil (liber la public, adica usor de vazut de toata lumea) pe FB, Instagram si alte site-uri de socializare.
De altfel nu ti-am dezvaluit eu identitatea, ci tu singur ai facut-o, un pic mai sus. O simpla cautare pe google dupa o adresa de email sau user name si apare totul: ig @alexandru_radu32
Pai mai am 4 canale de YouTube ma ocup cu chestia asta.
Odata ce am aparut pe YouTube si am un Fan Base destul de mare lume deja ma cunoastea si ma recunosc pe strada uni dintre ei.
+5 cont-uri de Instagram care le mai administrez si pe alea
Bună seara sau mai bine zis dimineața, as dori sa precizez ca ce găsiți pe internet nu se mănâncă pubertatea începe la 13 ani și se gata la 16 acum depinde de organism, scrie asta în cartea de biologie umana dacă nu stiati
Nu vorbim de copilasii care te recunosc pe strada, vorbim de personlitati si oameni publici, mari, ca din astia ca tine sunt cu miile, vedete doar pe Youtube.
Avand in vedere ca stau si vorbesc cu un cont anonim i dont know ce sa zic.
Frate, iti inteleg dorința ta de a trage de fiare. Însă cum a spus si cealalta persoana mai sus, nu e prea recomandat. Acel "mit" cu înălțimea e cam adevarat. Asta iti pot confirma chiar eu, care la 16 ani am tras de fiare regulat până la 18 ani. Tot 1.72 am, însă nu ma deranjează foarte mult asta. Trebuie să iei în calcul toate dezavantajele.
Câteva sfaturi: încearcă să asculți si parerea celuilalt si lasa-ti putin orgoliul jos. Dacă vrei sa evoluezi, invata din greselile altora.
Si eu am fost foarte dezvoltat cand eram puști. Deja imi apăruse o mustata maricica pentru clasa a 7a tin minte. Nu esti mai smecher ca ai barba sau vocea mai groasă decat prietenii tai. Nu e un motiv de fală
Dacă te atrage cu adevarat programarea ( am văzut că ai scris mai devreme ceva legat de linii de cod) încearcă să te apuci cat mai devreme posibil ca asta te va ajuta mult pe viitor. Baga c++/c# acolo ca nu strica. Chiar dacă sunt urâte, te vei obișnui cu ele si iti vor fi prietene . Asta dacă vrei tot pe jocuri
P.S. nu mai sta noaptea până tarziu ca iti freci tot organismul. Tot din proprie experienta iti spun
O noapte faina iti doresc
Parerea mea, este ca te poti apuca de sala la aceasta varsta fara probleme. Renumitul bodybuilder Jeff Seid, care este si in acelasi timp fitness model, a inceput sa traga de fiare de pe la 12 ani si acum are in inaltime 183 cm. Oasele tot vor mai creste in lungime (pana la o anumita limita, bineinteles), chiar daca se va termina perioada pubertatii.
Pai am auzit acum daca na apuc la pubertate ca am o secretie buna de testosteron la momentul acutal
David Laid s-a apucat tot la 13-14 varstea mea.
Da, amplificarea fiecarui tesut din corp este la o capacitate maxima in aceasta perioada fata de cele pe care le vei mai avea dupa incheierea acesteia. Spui bine in legatura cu David Laid, dar, totusi, el a crescut atat in inaltime si datorita tipului sau somatic. Jeff Seid atunci cand s-a apucat de construirea muschilor cu ajutorul greutatilor avea in inaltime ~ 168 cm si in ciuda aparatelor cu care a lucrat, a mai crescut inca 15 cm. Aceste celebritati sunt unele dintre distrugatoarele acestui mit. Daca ai vreun dubiu in ceea ce priveste stoparea cresterii in inaltime prin lucrul cu anumite masinarii de la sala, poti pur si simplu sa nu lucrezi la ele.
Okey mersi de sfat
Este chiar recomandat, pe la varsta de 16-17 ani sa incepi mai light, te va ajuta sa te dezvolti foarte frumos. Dar nu, nu la 14.
Poti sa faci si putina sala, dar care sa fie mai mult o recreere, decat o munca asidua. Pentru cine nu stie, aparatele de gimnastica se gasesc tot in sala. La varsa ta este necesar sa combini gimnastica: bara, paralele, cal, spaliere etc. cu jocurile sportive individuale sau colective, atletismul. Asta pentru ca al tau corp sa se dezvolte armonios. Nu pot sa-mi dau seama cum un volei iti dezvolta musculatura partii superioare a corpului, dupa cum zice madam Iordan (Annastassia) experta in dezvoltare armonioasa a barbatilor.
Pai m-a enervat destul de rau aseara sa zica mersi aseara ca nu m-am ambalat rau si ca am pastrat un limbaj aproape decent.In plus e un cont anonim / Si e femeie si dupa unele femei nu ai ce sa te iei.
Face ca eu nu sunt persoana publica si la varsta mea fac ce nu a facut ea cand era ca mine (Sunt persoana publica odata ce ma afisez pe YouTube / Instagram / Etc.) Adica sunt in stare sa administrez 4 canale de YouTube si 5 conturi de Instagram
In plus din voley ce sa inavat sa arunc o minge daca ea nu stie am practicat oina 2-3 ani de zile pana m-am lasat
E o simpla femeie dupa mine (Annastassia) care nu are ce sa faca cu viata ei si tata 24/24 pe TPU si se mai ia si de copii/adolescenti ca ea e buricul pamantului mda.
Mai face catre mine ca ar trebui sa ma culc la 2 eu)
La 2 doi sau la doua? Nu e bine nici cu o varianta. Cu una sau cu unu este de ajuns. Nu te lua dupa ea, ca asta trebuie stimata doar pentru faptul ca nu stie nimic.
Si-a sters comentariile s-a speriat saraca
Pentru ca esti in varful cresterii, nu cred ca este ok sa te apuci de sala cel mai bine ar fi sa astepti pana faci 18 ani atunci cand putem spune ca procesul de crestere aproape s-a terminat
Se poate apuca si de sala, dar usr cu greutatile. Gimnastica este benefica si la aceasta varsta. Dar tineretul considera sala doar acele exercitii care fac muschi rapid, dar care muschi vor ajunge dupa o vreme ca pastrama din galantar.
Sincer daca vreti sa aflati mai multe detalii din ce cauza am vrut sa ma apuc de sala pm pe insta @alexandru_radu32
Da, merita, dar sa nu lucrezi cu greutăți deasupra capului sau care îți pun presiune pe corp (genoflexiuni cu bara, presa).