| Daysukki a întrebat:

Mi-a ajuns cutitul pana-n gat! toti ma fac ciudata t-o-t-i! sunt ciudata ca ma imbra asa, ca imi pun nu-s ce status ca is prea linistita da ce dracu' are lumea cu mine? m-am saturat nu mai vreau sa fac bine mi-a ajuns cutitu-n gat, vreau sa fie rea nu-mi mai pasa de nimic pana si preatena mea cea mai buna ma face ciudata m-am saturata sa fiu luata peste picoar ca ascult nu stiu ce muzica, sau ca is calma mereu, m-am saturat sa-mi zica lumea ca-s ciudata de cand m-am nascut numai asta aud. am incercat sa-mi las parul' lung sa ma machiez sa ma imbrac mai vesel sau sa fiu mai vesela, am incercat sa fiu ce nu-s doar ca sa ma accepte, nu jignesc pe nimeni pentru ca stiu cat de tare doare si doare al naibii de tare, am vrut sa ma omor era cat pe aci sa ma arunc pe de geam sau sa ma drogez, am inceput sa gandesc depresiv si sa ma fac urata sau nu mai sctiu cum, cel putin asa credeam cas pentru ca ma faceau ciudata si cand le aud pe alea ca vin la mine peste un car de ani, alea care nici macar nu ma baga-n seama si imi spun:vai daysh ce frumoasa te-ai facut. imi vine sa le strang de gat, m-am saturat sa plang imi vine sa le iau te toate la pumni, nu vreau sa mai fiu eu cea care se schimba de acum imi propun sa injur sa scuite pe oricine imi iese in cale si sa nu mai las pe nimeni sa se apropie vreodata de mine am crezut ca imi va fi mai bine daca o sa am o prietena ff buna sau 2 dar nu e asa de la una aud: hmmm e putin ciudat daca te cunosc pe tine, alta zice: esti ciudata!, si tot asa, nu mai cedez nimic, nu vreau sa mai fiu eu aia care nu jigneste pe nimeni care se gandeste si la sentimentele alcuiva sau care e mai timida si mai retrasa, si stiti dc sunt retrasa? haa/pentru ca daca toata viata mea am fost catalogata ciudata si toata viata mea am plans si am intors si celalat obraz nu vreau sa se mai si rada de mine daca zic ceva, pentru ca mi s-a intamplat. cum sa fac sa fiu mai independenta si mai rea adica sa trec peste asta, orice sfat e bun doar sa nu viceti ca nu e bine am incercat sa ma integrez, nu merge!

Răspuns Câştigător
| MaeRi a răspuns:

A fi ciudat nu e ceva rau sa stii,din contra e ceva special sa fi numi ciudat,deoarece uni oameni nu isi pot da seama cum esti tu din cauza ca esti mai tacuta si calma, ascunzi ceea ce esti tu cu adevarat intr-o postura de copil cuminte, insa tu de fapt nu esti asa.Deaia toti iti spun ciudata deoarece esti difertia fata de ceilalti,si e foarte bine asta,daca lor nu le convine asta nu trebuie sa iti pese,tu fii ceea ce vrei tu sa fi nu ceea ce vor alti,parerea altora nu conteaza decat parerea ta,cei care iti sunt prieteni te vor acepta asa cum esti,nu te mai enerva pe un nimic pentru ca nu are rost,inteleg cum te simti sa te faca lumea ciudata,deoarece si pe mine ma fac la fel,numai ca la mine e doar joaca de teatru in fata altora,atuncea cand te face cineva ciudata, spune-le ca tu nu esti ciudata ci diferita, ciudat se numescnumai cei cu 5000 fe piercunguri pe tot corpul si cu limba taiata aia din cartea recordurilor, iar ceea ce esti tu se numese ''om diferit'', din pacate cei care te fac pe tine ciudata sunt prosti bata ca nu stiu diferenta intre ciudat si om diferit.Sa sti ca tu ai viata inaitne si iti indeplinesti visurile pe care le ai,asa ca urmeazati drumurile tale si nu asculta parera altora si nu pune la suflet, deoarece tu ai ceva ce nimeni nu are, si trebuie sa te multumesti cu asta.

13 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Cea mai mare greşeală a noastră [de fapt a voastră] e că ne pasă de ce zic ceilalţi.Aşa e omul, ca specie.Nu văd de ce nu m-aş mai simţi eu bine dacă se trezesc Cutărică şi Cutărescu să mă facă ciudată. Fiecare persoană este aşa cum vrea, se îmbracă aşa cum îi place şi se poartă cum vor moşchii lui, indiferent de ce cred ceilalţi.Trebuie să te placi tu, nu ei. Dacă o persoană te critică după ambalaj, înseamnă că nu e destul de inteligentă ca să descopere ce se află dincolo de el.

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Tu, Dayasukki! Văd că ești fată isteață! Ce te-a apucat? Cine te-a învățat pe tine că părerea celorlalți contează? Pastrează-ți stilul atâta timp cât îți cade bine ție și nu îi deranjezi pe ceilalți! Fii ciudată, ești unică și noi te placem așa cum ești fată dragă!

| lightmyfire a răspuns:

Buna.Scumpa mea,crede-ma ca te inteleg perfect desi nu prea sunt firea ta,insa am patit de multe ori acelasi lucru,sa ma satur ca toti sa ma catalogheze,sa ma desconsidere,sa ma bata la cap,sa nu ma lase in pace, sa ma judece cand eu poate am problemele mele, probleme care nu pot si uneori nu vreau sa le destainui celor de langa mine sau am o oarecare teama.Deci te cred si imi pare rau.Cu ce te-as putea ajuta? In primul rand NU PUNE LA SUFLET CE-TI ZIC ALTII,ca te judeca sau nu stiu ce iti zic,stiu ca nu poti dar macar sa incerci,in al doilea rand incearca sa-ti faci o prietena,o fata care e genul tau,care te poate ajuta si poate crede ce simti tu,incearca sa-ti faci tot felul de preocupari: sa asculti muzica,sa citesti diverse carti care te reprezinta,sa vezi povestile de viata a unor persoane care au trecut prin ce ai trecut tu si ce au facut,sa incerci sa vb cu pers mai mari,dezvoltati din punct de vedere psihic si nu pustoaice de copile care rad de tine,pentru ca ele nu au altceva de facut decat de ras,asa ca de asta te judeca: pentru ca esti mai BUNA CA ELE! NU UITA! Poti sa-ti scrii pe o foaie toate lucrurile bune la tine,cu ce esti tu inzestrata,la ce te pricepi,ce-ti place sa faci si astfel sa vezi in fiecare acea foaie si sa-ti amintesti ca tu asa cum e firea ta, totusi esti talentata si esti speciala, ca si fiecare dintre noi.Incearca sa-ti ajuti aproapele,sa ajuti pers anevoiase,pentru ca e un lucru mare, vb cu diverse pers care chiar merita lucruri interesante si ai sa vezi ca pe parcurs daca iti gasesti pe cineva, poate un prieten/prietena o sa scapi de aceasta timiditate.EU ASA CRED, e mai greu, ORICE INCEPUT E DIFICIL.Succes,iti tin pumnii pentru ca meriti si se vede din ce ai scris ca esti o pers care chiar meritawinkingSper ca ti-am fost de ajutor.O zi minunata>big grin

| Derye a răspuns:

Sa fii ciudat e bine.
Trebuie doar sa te mandresti cu asta.

| cosmin21 a răspuns:

Nu mai pune la suflet toate prostiile si rautatile altora, asa e lumea

| yyyyy a răspuns:

Ce am citit mi se pare foarte trist, sincer! si eu sunt criticata de multe ori pentru ca's mai mik de inaltime si tot asa mai departe. imi dau seama ca treci peste un moment greu dar sfatul meu ar fi sa nu te schimbi pentru cei care nu le place de tine. si stii ceva? ramai cum esti findca asa ai sa le arati cat de tare esti si nu cedezi asa usor. fii unica si originala asa cum esti si acum! nu merita serios! sa te schimbi? pentru cine? pentru mine, pentru ea, pentru noi? nu draga! sa stii ca daca te vei schimba atunci iti spun clar ca acele persoane care te critica te va critica si de acum inainte daca ai sa te schimbi. acestea pot zice ca te'ai schimbat doar pentru ele si esti o lasa etc. deci nu te schimba! si chiar imi place atitudinea ta cu o mik exceptie. de ce esti pesimista? nu mai fii asa! fii mereu optimista si ai sa vezi ca toti vor regasi la tine tot ceea ce ei au visat sa aiba vreodata!

| Catta a răspuns:

Pur si simplu nu-i mai baga in seama.
Sunt toti niste prosti.
Crede-ma, stiu cum te simti!

| Eileithy a răspuns:

Stii acel citat: "Nimănui nu-i pasă dacă eşti trist, aşa că ai putea la fel de bine să fii fericit". Se potriveste situatiei tale. Nu trebuie sa te superi pentru toate aceste rautati gratuite, nu le da satisfactie acelor persoane. Trateaza-le cu indiferenta, e cea mai buna arma din cate exista. Intreaba-i cu ce ii afecteaza comportamentul tau? Daca nu le place de tine, de felul tau de a fi, alegerea cea mai buna e sa nu-ti mai iasa in cale. Persoane care te iubesc, te vor accepta sa cum esti, pentru ca, fiecare avem avem defecte; cine te place, te place asa cum esti, te place pentru ceea ce esti si se bucura ca existi. Stii cum e, cine se aseamana, se aduna...tu nu faci parte din marea majoritate, esti mai speciala. Zambeste in loc de replicile rautacioase pe care ai vrea sa le spui in momentul cand esti "atacata". Fii tu insuti, si nu te schimba pentru nimeni, nu se merita.

| emokid_1733 a răspuns:

Daca vrei sa vorbim da-mi add id angel_of_death023 nu-mi pasa cum esti.tongue

| stefanutza27 a răspuns:

Gaseste-ti prieteni buni care sa te accepte asa cum esti. Nu incerca sa te schimbi pentru altii, nu te va ajuta la nimic. Stiu ca nu va fi usor sa-ti faci prieteni, dar pentru inceput baga id-ul meu, bombonika_stefy, trec prin aceeasi situatie ca tine. Am putea ajunge bune prietene. Ai incredere!

| Daysukki explică:

Imi cer miii de scuze ca nu va dau la toti funda dar nu pot

| Maya_5016 a răspuns:

Okay, povestea ta e similara cu a mea, prin clasa cel putin am fost facuta ciudata si am trecut prin tot felul de perioade naspa, asa ca mi-ar face mare placere sa te ajut. Intotdeauna am fost catalogata ciudata, dupa cum ma comportam, fiindca sunt nebuna, fiindca rad apoi plang, fiindca ma imbrac ciudat sau uneori ma imbrac ca naiba sua uneori bine si lumea se oftica, dar totul depinde de cum ma simt eu. Ideea e ca trebuie sa fi mandra de tine, oricine ai fi, pentru ca toate se cred bune, toti te privesc ca pe o ciudata si isi bat joc de tine, dar trebuie sa stii ca oamenii au renegat intotdeauna ce a fost unic, ce a fost diferit,ce a fost mult prea grozav, ce nu au putut intelege si ce iese din rutina zilnica. Eu m-am obisnuit cu asta si dupa ce mi-am gasit cativa prieteni am realizat ca viata va fi mereu naspa, si vor fi multi sa te cheme ciudata, dar tu trebuie sa treci peste si sa nu faci vreo prostie, cu droguri sau sa te sinucizi, nu merita pentru ei. Gandeste-te ca peste ani poti fi mai buna si vei fi mai buna, tu trebuie doar sa crezi in tine, sa fi grozava, pentru ca poti, iar daca nu iti plac regulile lor, fa-le pe ale tale. E o societate de ****, dar trebuie sa te adaptezi si sa ai grija de tine, nu trebuie sa fi mai rea sau mai insensibila cum sunt ei, trebuie sa fi tu mai buna ca ei. Nu stiu daca esti renegata ca mine ca asculti rock si te fac emo, dar nu am treaba cu asa ceva, nu ascult muzica emo, dar oricare ar fi motivul, prieteni iti vei gasi, si crede-ma ca normal nu trebuie sa crezi in prietenii adevarati si sa te lasi pacalita, dar uneori apar si astia, rar, dar apar.Mai multa incredere in tine si capul sus, girl, faptul ca suntem ciudate ne face unice si speciale, si o sa vezi ca universul isi va urma legea lui vesnica, stiuta si de Murphy si le va plati cu aceeasi moneda, cand nu se asteapta, tu doar fa ce stii ca e bine, si iti va fi si tie bine. Daca vrei sa mai discutam ma poti contacta oricand. happy Ai grija de tine si nu face nici o prostie pentru niste adolescenti neintelegatori. >big grin

| Stef_3025 a răspuns:

Daysukki, uite, ia cazul meu de exemplu: am 20 de ani, m-am nascut cu o malformație la gura, pana la 15-16 ani am făcut cam 18 operatii la gura si la buza superioara. nu pot sa vorbesc clar, prieteni care ma stiu, ma inteleg, cu persoanele care nu ma cunosc, ma inteleg foarte greu, nu sunt tipul care "arata bine", nu am avut niciodata parte de un sarut si, nu cred ca o sa am parte vreodata, nu stiu cum e sa ai o prietena (o iubita), si din nou nu cred ca o sa am vreodata, majoritatea prietenilor pe care ii am, ma iau mai tot timpul peste picior, ca de: ei sunt normali si eu sunt o ciudatenie! Fratele meu nu ma suporta din aceiasi cauza, pe unde am fost la munca, mereu eram marginalizat, am avut ocazia sa ma duc la munca in afara la un frate de-al unui prieten de al meu. Ala a ales sa ia pe altcineva, zicand ca nu vrea sa aiba de-a face cu mine, ca sunt urat, si vorbesc pe nas. Singura femeie care ma iubeste e mama, ca na, e mama mea. Oriunde m-as duce, sunt marginalizat, nu ma accepta nimeni, si din cauza asta am invatat sa nu ma mai bag in seama cu nimeni, mai ales cu fetele. De ce? Pentru ca stiu ca nu s-ar uita la mine nici daca le-as da bani, s-au poate doar asa, insa sa fie o suma mare, prea mare... Orice as face, stiu ca nu sunt si nu voi fi acceptat de nimeni, niciodata! Insa hai sa i-ti mai spun ceva: nu conteaza daca te vor accepta sau nu, ideea e sa i-ti pese de tine, de ce crezi TU despre tine, fara a mai lua in seama prostiile pe care le indruga unii despre tine, ai toata viata inainte, nu merita sa te opresti acum din cauza unor persoane geloase, inconștiente sau cum or mai fi ele. Nu mai asculta ce spune lumea, ascula-ti INIMA! A fi ciudat nu e ceva rau! doar ai încredere ca odata si odata totul va fi bine! Bafta!