Toți care încep la toamnă clasa a 9-a sunt în situația ta. Se va rezolva cumva.
Păi tocmai că va fi online, eu zic că ai scăpat de situațiile awkward de început
dacă m-aș întoarce acum în clasa a9-a, aș renunța la partea în care m-am străduit atât de mult să ies din zona mea de confort în aceea prima zi și să mă chinui atât de tare să fac o impresie bună. Fiindcă într-un final, tot ne-am cunoscut toți, fie într-un mod negativ sau nu. Legăturile se formează oricum, și mereu persoanele cu care te împrietenești la începutul clasei a 9-a, abia o să vorbești la final de a 12-a. Așa merg lucrurile de cele mai multe ori.
Acele prietenii, legături and so on se formează atâta timp cât nu aștepti să se întâmple și să privești de la distanță. Începe să cauți persoanele pe Facebook, orientându-te de pe listele atribuite și cât de curând, implică-te să faci un grup de whataspp și să aduni cât mai mulți colegi. Eu, personal, asta aș face. O să fie mult mai ușor, din toate punctele de vedere.
Odată ce sunteți acolo, poate vă planificați și câteva ieșiri și în timp, o să selectezi tu câteva persoane cu care te înțelegi mai bine. Dar sfatul meu e să nu te stresezi prea mult cu asta, nimeni nu rămâne pe lângă într-un colectiv. Da, partea cu online-ul complică mult situația, dar asta nu te oprește pe tine să faci o schimbare la tine, să te implici mai mult și să ieși cu ei.
Și nu, nu te bagi în seamă "ca nebuna". Cel puțin, eu nu consider așa. Eu cred că doar vrei să socializeezi cu viitorul tăi colegi și faci un lucru firesc pentru asta: încercând să-i contactezi.
ioana181 întreabă: