| JUSTme_5292 a întrebat:

Mi-e frica de mama mea! cand eram mica ma batea si se tipa la mine cu timpul cat am crescut a incetat dar dupa o perioada a inceput iar ( nu ma bate agresiv dar totusi) si acum am 15 ani si mie foarte frica de ea daca fac un lucru gresit sau zic ceva ce nu ii convine se tipa foarte tare si se da la mine sa ma bata dar nu o face numai se tipa fooarte tare dar mie tot mi-e frica de ea si cateodata treasr cand vine langa mine si e nervosa sau mi-e frica sa trec pe langa ea, nu ma lasa sa ies in oras, daca ma duc undeva de foecare data ma suna minut in minut nu ma lasa, si daca ma lasa si pe mie o data pe an sa ies undeva ma lasa o ora sau doua si daca nu sunt la ora exacta acasa sau daca afla ca intre timp m-am dus cu prieteni altundeva unde i-am zis eu ca ma duc iar aceeasi poveste tipat si tipat si mi-e frica ca inro zi sa ma bata iar, si eu incerc sa fac tot posibilul sa fie bine dar tot se tipa si tot imi zice:" eu te-am facut eu te omor" si ma ma apuca de gat, nu stiu ce sa fac...eu acum sunt in spania departe de ai mei.macar daca as fi in romania as avea cu cine vorbi! VA ROG dati-mi SFATURI SI NU VA RADETI DE CEA CE AM SCRIS! sad

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Se pare ca tu ai intrat intr-o criza nervoasa. Calmeaza-te si cand te intorci in Romania incearca sa porti o discutie cu mama ta cand o vezi mai calma, intr-o stare mai buna. Incearca sa ii explici ca ai crescut si e timpul sa te descurci singura. Propune-i sa te lase sa te angajezi si astfel nu numai ca vei castiga proprii bani de buzunar, dar poate ii vei castiga increderea. Poti sa o intrebi de ce te bate, sau, daca ti-e jena, ia-o pe partea cealalta si intreab-o de ce este mereu nervoasa. Propune-i sa mearga/mergeti la saloane de masaj, relaxare etc. si poate se va calma.
Daca nu reusesti nici asa si certurile persista, ar fi bine sa vorbesti cu un profesor de incredere si sa ii explici ce se intampla. Acesta va vorbi cu mama ta si poate o va calma, sau poate, din potriva, mama ta se va supara ca ai spus situatia din casa si vor reincepe certurile.
Cel mai bine ar fi, daca reusesti sa faci rost de bani(prin modalitati cinstite) sa mergi al un psiholog si sa te consulti cu acesta, sau in situatie critica poti sa suni la telefonul copilului(116 111) sau sa intri pe site-ul http://www.telefonulcopilului.ro/ si sa te interesezi.
Pentru oricare din variantele de mai sus trebuie sa ai putin tupeu, rabdare, bun-simt si sa fii foarte calma.
Cu putina speranta totul va fi bine si se va rezola!
Bafta multa!

3 răspunsuri:
| iubbirica a răspuns:

Poi ai o problema foarte grava :
1 Ar trebuie sa te duci la un pshiholog ca sa ai cu cine sa vorbesti ca s-ar putea sa te afecteza pe iitor chestia asta
2 Incerca sa vorbesti cu ea si spune.i sa nu imi fie asa
3 Da.le un mesaj celor din Romania rudelor tale sau sunai si povestete.le spune.le ca nu mai suporti si ca ai vrea sa te intorci acasa, unde o sa iti fie mult mai bine
4 mai comunica cu ea da din cate am intels cu faza eu team facut eu te omor e cam agresiva si s-ar putea sa iasa cam urat
5 ar fi bine sa suni undeva ca sa se ia masuri gen protectia copilului
Gandeste.te si uh la tine ca pe viitor o sa fi afectata o sa tesari in somn si o sa te sperii la orice pas
Ai grija de tine, te pup
Pls Fundddbatting eyelashes

| nicoleta_2164 a răspuns:

Mama ta cred ca ar trebui sa isi faca un control, sincer fara suparare. chiar imi pare rau pentru tine. ceea ce face mama ta este chiar inuman. incearca sa vorbesti cu diriginta ta sau daca ai putea cu vreo ruda. cere-i ajutorul si explica-i prin ce treci... nu inteleg de ce vrea sa te omoare? pentru asta te-a facut, ca sa te omoare?! nu e de ras ceea ce ai scris tu aici, e chiar de plans... multa bafta!

| vasilepoenaru a răspuns:

Cunosc cateva cazuri in care copiii le-au oferit mamelor lor cartea Eu te-am facut, eu te omor: Ghidul bunelor maniere pentru parinti - si mamele au inceput sa-si schimbe comportamentul. Poti obtine gratuit varianta electronica a acestei carti de aici: http://vasilepoenaru.com/Ghidul_ML_eLiteratura.html. Mult curaj!