FRica de intuneric nu poate fi explicata ci doar tie frica de fantome sau sa nu intre cineva strain peste tine.Doar gandeste-te ca nu exista fantome si ca nimeni nu poate sa intre la tine in casa sau curte.Incearca.La mine a mers.
Poi gandeste-te ca... si pe lumina si pe intuneric, e practic acelasi lucru. Incearca sa-ti iei 2 prietene si sa iesi seara pe afara, sa te plimbi, si-n locuri mai putin luminoase. Sa incerci usor, usor sa-ti invingi aceasta teama. Orice se poate invinge, trebuie doar vointa si rabdare.
Pai nu poti sa scapi de frica daca nu o infrunti.trebuie sa incerci intr-o noapte sa te duci intr-o camera in care nu este deloc lumina[de afara sau de la orice sursa posibila de lumina].si sa stai si sa astepti,eventual poti sa stai in pat,intins. daca ti se face frica,asculta muzica vesela sau care te face sa te simti bine. poti chiar sa deschizi ochii si, astfel, te vei convinge in cele din urma ca nu ti se intampla nimic.dar cred ca va trebui sa repeti 'experimentul' de cateva ori.si nu va fi foarte greu.hai succes.
Si eu am avut fobie de intuneric pana mi-am zis ca e casa mea si nu e nimeni si daca e trebuie sa o apar. la mine a tinut. p.s. incearca sa stai pe intuneric cu ochii deschisi si vei observa ca nu patesti nimic.
Frica de intuneric a "imbolnavit" omul inca din preistorie.Defapt,acela este inceputul ei,deoarece oamenii abia incepeau sa invete sa faca focuri,pe timp de noapte pentru lumina si mai ales pentru a se incalzi,dar,focul tinea departe si fiarele padurilor,astfel era un "salvator". Cand "salvatorul" nu era, oamenii se aflau in pericol si primejdie.Le era frig, nu aveau lumina si puteau fii si atacati.De aici toata teama omului de intuneric.Insa,daca stai bine sa te gandesti, intunericul nu este ceva rau.Intunericul este doar mai putina lumina.De asemenea,el nu poate fii rau cu altii mai mult sau cu altii mai putin,NU poate fi RAU nicicum! Spre exemplu,pisicile vad mai bine decat noi pe intuneric.Ele ar trece cu usurinta peste sau pe sub un cablu spre deosebire de noi care ne-am impiedica, deci nu intunericul este rau, ci abilitatea noastra de a vedea pe intuneric este mai scazuta decat la alte vietati.De altfel, bufnitele au o vedere slaba ziua si una mai buna noaptea.Retine,intunericul nu este ceva rau.Intunericul este doar mai putina lumina.
De ce sa-ti fie frica ca nu e nici un bau bau gandeste-te ca nu e nimic si poate merge
Poi incearca sa iti iei inima in piept si sa stai 1-3 minute in intunerik si gandestele la o camera cu ...nu stiu iepurasi,luminoasa ce iti place tie si mno in casa ta daca tie frica gandeste-te ca nu e nimeni in casa ta ce ar putea fi un soarece care vrea sa iti citeasca jurnalul? Stiu suna penal dar asta iti ia frica de intunerik. Aceasta boala se trensmite pris subconstient adica iti imaginezi secvente cu niste personaje dintr-un film, de exemplu si it iimagineji ca ce s-a intamplat in film t ise va intampla si tie nu? Dar imagineazat i(DAk ai imaginatie puternica ca il invingi chiar daca e cel mai tare monstru, stafi ma rog ce tit imaginezi)Si daca it iimaginezi ca are drujba imagineaat ica are un suflator de frunzedar ma rog trebuie sa it iinfrangi temerrile o data si o data:X:X:X:X:Xnoroc