leonardk
| leonardk a întrebat:

Multi dintre cei tineri de aici au un stil de a scrie de mi-se invart ochii in cap citind. Ce este cool in stilul asta stalcit de scris? Ce vreti sa faceti cu Limba Romana?

Răspuns Câştigător
| Parintele a răspuns:

Dezinteres si lipsa de respect pentru Limba Romana, o limba atat de complexa si armonioasa ce da fiecaruia posibilitatea sa-si exprime absolut orice traire daca o cunoaste.De vina sunt profesorii, elevii, parintii...

9 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Ti-se invart ochii? E o imagine chiar de desene animatelaughing. Limba romana se schimba. Asta e viata. Oricat ai lupta, ai sa vezi ca e inutil. Generatia viitoare va vorbi si mai stalcit, si mai prescurtat, si mai 'messengerian'.

cami
| cami a răspuns:

Sincer...chiar daca si eu ma numar printre adolescentii care au acest tip de scris " messengerian"...ma enerveaza cumplit.nu pot sa inteleg o iota, de ce mai multe ori deduc raspusul/intrebarea, nicidecum nu-l citesc. mie personal nu mi-au placut niciodata aceste hieroglife gen " tuh, krek, sh, "...bon poate ca din graba mai folosim in loc de "ca"-k...sau pentru "ţ"-tz, dar o facem pentru intelegerea mai buna a cititorului... aa si fi convins ca la o teza, in niciun caz nu vei scrie asa.doar ca iti intra in reflex, si nu iti va fi usor sa te obisnuiesti si sa treci la scrisul real/normal...

| want2bMajestic a răspuns:

Si iata cum se ciocnesc din nou 2 generatiilaughinglaughinglaughing

leonardk
| leonardk explică:

Nu-mi doresc deloc o ciocnire inutila intre generatii. Era doar un umil semn de alarma. Toate aceste pseudoabrevieri mi se par de toata jena.Si in vorbire apare criza de litere? Sau e doar lene?

| MADALINAAAA a răspuns:

Cred ca oricine foloseste abrevieri pe internet...

| MADALINAAAA a răspuns:

Intr-adevar, unii exagereaza cu aceste abrevieri...cred ca sunt mai mult din dorinta de a se exprima mai rapid...
eu, in nici un caz nu le folosesc la scoala.

| ka2 a răspuns:

Pt unele persoane este simplu: ei nici macar nu stiu a scrie cuvantul respectiv si atunci... folosesc "prostiile" astea... si cred ca este " ti se invart "... parca asa simt euwinking

| raloosc a răspuns:

Poi cred ca este mult mai usor sa scrii asa pentru ca daca te apuci sa scrii o ditamai fraza, stai pana noaptea pana termini. deci scrii mai repede cu abrevieri...winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@inside of me... abrevieri ca abrevieri... dar cand vezi ca scrie ceva de genul..."tuh, k, cred, tasu..."si multe multe alte messengerisme...sa stii ca ti se invart ochii.la scoala tot cu messengerisme scrieti intr-o teza? sau lucrare?