Tu ai gresit dand cu piciorul in telefon, nu el ti-a dat cu telefonul in picior, asa ca esti bun de plata.
Stai am dat cu mingea în mana lui nu cu piciorul, am uitat sa specific
Chiar daca mingea a plecat din piciorul tau, vina apartine celui ce nu si-a protejat bunul (= telefon). Daca ai avea un teanc de 5000 EUR si i-ai flutura pe geamul de la masina cand treci Dunarea pe pod si-ti zboara banii, cine e vinovat? Vantul? Producatorul masinii? Sau tu ca nu ti-ai tinut banii in siguranta?
La fel si cu telefonul - era raspunderea proprietarului sa il tina in siguranta. Nu mi-e clar daca juca (e si mai iresponsabil in acest caz) sau era doar spectator (caz in care este doar iresponsabil). A, daca isi punea telefonul in rucsac si tu luai rucsacul, dadeai cu el de beton si/sau sareai cu picioarele pe el - asta era alta treaba.
Asa cum descrii situatia, nici un judecator normal la minte nu te-ar pune sa platesti despagubiri. A fost un accident neintentionat care putea fi prevenit de proprietar daca ar fi fost resonsabil cu bunul sau.
La mica intelegere ii repari telefonul n-ai ce face sau nu repari si prietenul tau n-o sa mai vb cu tine
Este vina lui, cine l-a pus sa se joace fotbal cu telefonul in mana.
E ca si cum eu as purta ochelari si ma pun singur in poarta, stiind riscul ca ma poti lovi in fata, tot in poarta stau, e fix vina lui, sa-si asume.
In cazul acesta este vina comuna, asa ca ar trebui sa platesti jumatate din paguba.