Ar trebui facut ceva ca sa nu se poata scrie prescurtat, sa corecteze automat cuvintele scurte si cele incorecte, dar sant de acord ca ar trebui pedepsita infidelitatea, prostitutia si faptele precum moartea, furtul etc.
" L-am " e corect.
S-a corectat automat.
Decat atat?
În frunte cu politicienii .
De analfabeţi nu o să scăpăm niciodată. Eu cred că mai bine ar fi să se dea amenzi. Poate aşa o să înveţe mai multă lume să scrie, să citească şi să vorbească corect.
Ar fi prea dura masura asta, dar poate asa s-ar invata unii minte. Sa nu-ti cunosti propria limba e ceva foarte penibil! Mai ales ca limba romana e cea mai usoara, cum scrii asa pronunti. Si totusi avem mai multi analfabeti ca englezii, francezii etc.
Intrebare:Si ce s-ar rezolva?
Raspuns:Nimic!
Intrebare:Ar invata oamenii sa scrie si sa citeasca? Nu ar mai chiuli elevii de la ore? Cei care ar asista ar fi mai atenti si si-ar face temele? Nu ar mai scrie prescurtat in caietele de limba romana si altele?
Raspuns: Nimic nu s-ar schimba!
Una e pe mess, in privat, alta e pe fb\TPU sau pe caiete, unde nu intelege lumea nimic din ce spui.
Concluzie: Sa fie pedepsite celelate delicte, adevarate, apoi alfabetismul!
Celelalte delicte sunt pedepsite(nu cum ar trebui), dar in ritmul ăsta, regulile gramaticale o să fie total ignorate, nu ca n-ar fi deja.
Mutilarea limbii o fac semianalfabetii in intentatia de a epata. Gasisem cu ceva ani in urma si un,, alfabet,, al SMS-urilor.,, Mutilarea,, provine acum din incosecventa invatarii in scoala, a temelor facute in dorul lelii, a interesului mai mare pentru sex sau masturbare decat cautarea raspunsurilor in DEX si nu pe net(chiar TpU). Acum raspunsul; dupa stiinta mea, lipsa frecventarii scolii pana la un nivel, a copiilor conduce la amendarea parintilor. Cat si cum se aplica se vede cu ochiul liber.
LanguageMaster întreabă: