Intrebarea se referea si la alte provocari, obstacole si evenimente din viata (pe langa examene).
Ideea se aplica la orice eveniment.
organizarea, grija, studiul, prevenirea, munca... toate bat interventia unei presupuse divinitati
Da. e un punct de vedere.
Pf... numai una? frate, eu citesc toata biblia de cel putin 30 de ori inaitea unei zile de scoala in care sunt sanse de 0.1% ca sa fiu ascultat.
Dar inainte unui examen? Pff. prieteneeeeeeee eu inainte de ziua aia ma duc la biserica si fac baie in aghiazma, esti nebun? Si folosesc un sapun cu fata lui Iisus pe el. Ce stiti voi pacatosilor?
Pe scurt. ma p*s pe ea credinda. Bine ca nu am parinti de aia care ma bat cu icoana in cap la prorpriu si la figurat. Dar frate. ca ma rog, ca nu ma rog, tot aceeasi nota iau.
La inceput chiar ma speriasem )
Am uitat sa zic ca pe pe langa cada, mai am si lumanari. Dar nu lumanari de alea,, amor". Lumanari care le dai la morti. Iar in timpul ala beau vin (care e sangele lui Iisus ) si mananc paine care e (trupul lui Iisus). Vin mort de beat acasa, mama e suparata ca eu inloc sa invat ca urmatoarea zi am examen, eu ma duc si ma imbat. Mama. macar m-am inbatat crestineste. Doamne ajuta!
Aici depinde de cat de credinciosi si/sau de religiosi sunt parintii, implicit intreaga familie.
Am auzit destui parinti care isi indeamna copiii sa se roage si sa multumeasca lui Dumnezeu pentru tot ce reusesc, dar am auzit si parinti care pun accent strict pe increderea in sine a copilului: " gandeste- te ca ai sa poti", "ai incredere in ce stii si in tine", "invata si totul o sa fie bine".
In cazul meu mereu a fost ceva gen: "invata si atunci nu are de ce sa iti fie frica", " daca inveti, stii", " Dumnezeu iti da, da nu-ti pune in traista". Indemnul era sa invat si sa fiu relaxata inainte de examene, sa nu consider un examen un capat de lume, dar sa-mi dau interesul.
Cred ca am gasit cu ajutorul tau raspunsul si iti multumesc pentru asta!
daca actuala generatie isi cauta refugiu in alcool, droguri, taiat cu lama, balene albastre si alte ghidusii acest lucru este consecinta educatiei parintzilor (sau a lipsei )
R :
"
Aici depinde de cat de credinciosi si/sau de religiosi sunt parintii, implicit intreaga familie. "