anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Neata, de la un timp s-au intensificat certurile cu mama mea, mai ales de acum cu scoala. Faza e ca eu mai am 3 frat si 2 surori, dar sunt mult mai mari decat cu mine, 4 sunt la casele lor, ma rog... 2 in alte tari, o sora la cativa km, si unu l are casa cu mine in curte... deci sunt 2 case, iar 1 sta cu mine in casa. Parintii mei i-au ajutat si inca ii ajuta desi au salarii si se pot intretine. Iar eu stau si umblu cu o singura pereche de adidasi si zi si noapte si apoi ma intreaba de ce s-au rupt, toate hainele mele sunt mici, majoritatea le am primite de la alte persoane, in loc sa ma sprijine cu liceul si facultatea mai mult ma trag in jos. Nu m-au ajutat niciodata in legatura cu astea pentru ei e egal cu 0 ca acum 8-9 ani am ajuns pe judet la olimpiada de civica, si am aparut in ziar. ca am dus numele de familie, unde niciunul din frati nu l a dus, nu le-a pasat nici atunci nici acum, nu m au sprijinit in generala deloc, dar cu toate acestea am ajuns la cel mai bun liceu din zona, iar acum in clasa a 12 a in loc sa ma ajute sa ma pregatesc pentru facultate mai rau ma incurca, imi tot scot ochii ca m-au crescut, imi cumpara haine mai mici sau mult mai mari decat port eu si ma intreaba dc nu le port; nu sunt haine scumpe nici pe departe, nici nu am pretentia doar vreau sa imi vina. eu psihic nu mai rezist, nu ies in oras ca sa zica ca le cer bani sau altceva pentru asta, nu fumez, nu beau, nu ma droghez, nu am prieteni decat colegii si inca o persoana care e departe de mine, cand eram mic nu ma certau cand ma jucam cu anumiti copii din cauza ca erau ei certati cu parintii lor si tot asa. Ma constrang sa mi platesc internetul din alocatia mea. trebuie sa mi strang eu bani ca da mi cumpar produsele de ingrijire personala. Sa ai 18 ani si sa le ceri bani sa iti cumperi un gel de ras si niste biguri pentru ca iti cresge barba iar ei sa iti zica "ca ce; la ce iti trebuie tie stai asa"

3 răspunsuri:
| MemyselfandI17 a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu ei si sa ii faci sa inteleaga cum te simti. spune-le tot ce crezi, dar fara sa para ca le reprosezi.nu pot intelege de ce se comporta asa.gandeste-te daca nu le-ai spus vreodata ceva sau le-ai facut ceva ce i-a deranjat asa de tare. daca sunt intelegatori, poti discuta si cu fratii tai sa vorbeasca si ei cu mama ta sau chiar daca pot sa te ajute si ei cu banii...

| nhhv a răspuns:

Încearcă să te angajezi undeva și să te ocupi de studii în continuare. Ești major, arată-le că te poți descurca singur. Nu ai ce să faci.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai putut rabda 11 ani, sunt convinsa ca nu vei crapa taman acum!
Invata pe rupte acum si intra la facultate la buget! In felul asta te vei putea intretine singur si vei putea face o facultate, care te va putea propulsa intr-o cariera buna.
Iti trebuie doar ambitie, s ainveti pe rupte, sa iei numai note f mari si sa ajungi la facultate la buget, unde ecaminul si examenele sunt suportate de stat, in plus, mai priemsti si bani de buzunar.