anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu imi pot da seama ce fel de oameni sunt aceea care se sinucid, sunt o multime de oameni bolnavi care ar da ori ce sa fie cu familia si sa traiesca iar unii se omoara singuri ca... voi ce credeti?

4 răspunsuri:
| KikiRiki98 a răspuns:

Eu cred ca acesti oameni sunt atat de inchisi in ei incat nu stiu cum sa isi exprime sentimentele,iar cand dau de o problema serioasa cred ca viata lor se termina si nu mai vor sa traiasca.Din pacate,acesti oameni devin asa din cauza problemelor in familie.
Ai dreptate,sunt bolnavi,copii orfani sau oamenii strazi care ar da orice pentru un acoperis deasupra capului, o familie sau bolnavii isi doresc sanatate!
In loc nca acesti oameni sa se sinucida ar putea fi bucurosi ca au o viata, sunt sanatosi si au unde trai si ce manca.

| Eternitas a răspuns:

O să-ţi răspund din proprie experienţă. Am avut şi eu gânduri sinucigaşe, nu puteam să ies din probleme şi în acel moment mi-a venit ideea strălucită de "moarte". Mi-a fost foarte greu, dar am realizat că dacă încerci să te omori înseamnă să te abaţi de la probleme şi să le laşi aşa, în loc să le găseşti o rezolvare. Din asta rezultă laşitatea, să fugi de responsabilitate. Iar dacă te omori oricum ajungi în Iad şi vei lăsa în urma ta multă durere. Oricâte probleme ai avea în viaţă, oricât de grele şi oricât te-ar stresa, să nu ajungi vreodată la moarte! luptă în continuare, pentru că totul ia sfârşit odată şi odată!

| Holocaust a răspuns:

E problema lor...
Unii au motive serioase,poate pur şi simplu nu vor să mai trăiască,se cufundă în depresie, ajung la o stare de anxietate.
Nu îi mai judeca. Poate că unii ar da orice să mai trăiască, dar uite că nu se poate.
Nu cred că a putut alege cineva dacă vrea să se nască sau nu...La fel cum ai primit o viaţa, poţi şi să scapi de ea, din moment ce n-ai vrut-o.Nu înţeleg de ce unii văd asta drept un păcat capital...Fiecare face ce vrea cu viaţa lui.

| Dumnezău a răspuns:

Te-ai gandit ca poate oamenii aceia nu mai au o motivatie de a trai, si chiar nu mai gasesc satisfactie in aceasta? Eu daca as fi bolnav, m-as eutanasia singur.Si,de asemenea, sinucigasii sufera mental. Enorm chiar.Iar suferinta nu ar trebui sa-si faca loc pe lumea asta, trebuie abolita.Eu chiar ii respect pe oamenii astia, desi multi zic ca sunt lasi, ei fac ceea ce este cel mai bine pentru ei.