Și in Romania sunt multe comunități unde oamenii se ajută între ei, sunt respectuoși si cumsecade.
Dacă te referi la orașele mai mari, e un fenomen global - dar bineînțeles că sunt și excepții.
Cel mai probabil te referi la ceea ce ai văzut online. Care... Nu este reprezentativ.
Mediul online din pricina anonimității și lipsei de interacțiune directă atrage o toxicitate aparte. Fenomenul este destul de bine studiat de către sociologi. Dar în mare concluzia este că aceeași oameni care vomită răutate online nu îndrăznesc să fac asta în viața de zi cu zi.
Cât despre comunitățile lgbt, există un suport oarecare pentru ele și în România, nu la fel ca în afară, cert. În România, există o toleranță până când aceștia se manifestă prin parade și alte ieșiri pe care societatea le consideră perverse.
Spre exemplu în satul în care am crescut știa toată lumea cine este "poponar" și nu avea nicio treabă cu aceștia. Nu erau o excluși de la evenimente sau discriminați într un fel aparte. Vara ne jucam toată ziua fotbal cu ei. Erau lăsați în plata lor. Aceeași comunitate se revoltă atunci când văd paradele lgbt, și mai ales când vine vorba de căsătorie și de adoptat copii.
Acum recent s-a vorbit destul de mult despre comunitatea lgbt din Statele golfului persic, cu ocazia cupei mondiale din Qatar anul trecut. Reiese că aceștia au comunități destul de mari de homosexuali, și contrar a ceea ce se spune în Media, trăiau în liniște în acel mediu, dar bineînțeles că nu îndrăzneau să se manifeste într un mod flamboent și public. Atâta timp cât își păstrau activitățile private erau lăsați în plata lor, in ciuda faptului că toți membrii comunităților lor știau despre acele activități.
Trăim într o lume ciudată. Și suntem mințiți și manipulați din toate părțile. Este aproape îngrozitor că nu mai poți avea încredere în sursele tradiționale de informație...
Probabil la tine în Anglia ai auzit această expresie "The devil is in the details". Ei bine, dacă ești atentă la detalii ai să vezi că adevărul nu este chiar atât de simplu. Idei precum "oamenii sunt răi" sunt niște simplificări absurde. O atenție la nuanțe este mult mai productivă în aflarea adevărului.
Pai UK e diferit de noi, la ei este plin de persoane gay, Romania "abia" a iesit din comunism, e mai complicat!
Daca stam sa ne gandim mai bine, toti suntem personajele negative in povestea altcuiva.Conteaza enorm si prin ce fel de cercuri sociale te invarti.
Daca locuiești în UK cu ce te afectează modul în care se poarta românii? Sa fim sănătoși cu toții, zic.
A fii rau și sa arunci cu răutate înseamnă sa fii sănătos?, eu iți zic sa iți dai 2 perechi de palme sa te trezești
Am zis eu ceva de răutate? Am zis de sănătate. Hai noapte buna.
UK nu a trecut prin comunism! Noi radem și de o persoana care nu se aranjează pe strada ca nu are bani așa că la ce sa te mai aștepți!
Înăuntrul vostru râdeți ca in fata nu aveti curaj, cunosc multe cazuri ca voi