Asa sunt si restul timizi care nu reușesc la bac, timiditatea asta este o boala la elevi romanii, propun desființarea școli pentru discriminarea celor timizi
Nu-mi dau seama daca asa esti tu sau daca esti nesimtit dar imi place cum gandesti
Momentan "home schooling" se face pentru copii cu probleme majore de sanatate, care nu se pot deplasa la scoala.
Dar nu-i cazul sa se aplice la copii normali, care nu au nici o problema de locomotie, ori handicap.
Evident ca nu poti intelege ca acasa cu parintii nu poti sa stai si sa inveti, doar daca esti multi miliardar si parintii iti angajeaza profesori pentru fiecare obiect si vin ei la tine acasa, sa te invete.
Dar asta nu se poate inca in Romania.
S ar putea să ai anxietate socială, nu timiditate, intru cat timidul reușește până la urma să se integreze. Bineinteles ca nu am sa spun eu daca suferi de o boala psihică sau Nu, cu asta se ocupa psihiatrii si pediatrii. Mergi la un consult! Medicatia anxiolitica iti poate da acea incredere in tine, poate înlătura frica.
Nu stiu nici eu. Am avut mereu idei d-astea in cap de genul " daca sunt schozofrenic sau am alta boala mintala? " pare amuzant dar daca sapi mai mult iti schimbi parerea. Mi se pare ca am toate simptomele a orice. As vrea sa merg la un psihiatru dar nu stiu cum sa vorbesc cu parintii. Sunt total normal, dar cand sunt cu mai multe persoane efectiv mi se face rau, incep sa tremur, nu stiu ce sa fac cu mainile. Intelegi?
Oh hey, nu nu nu nu, daca deja ai probleme cu timiditatea, cu siguranta nu vrei home school, chiar daca te`ar accepta la bac.Pai mai tarziu in viata ce vei face cu problema ta?
Este usor sa te integrezi, fa si tu ce fac ei, nu trebuie neaparat sa-ti placa la inceput, iar pe parcurs se vor mula si ei pe caracterul tau daca vad ca esti zilnic cu ei si aveti activitati impreuna.Incet incet iti va disparea si timiditatea si vei vedea ca nu patesti nimic Ar fi o greseala mare sa fugi de colectivul pe care ti`l ofera scoala, pentru ca singuratatea o sa te "omoare".
Imi place sa comunic dar nu mereu, nu stiu cum sa zic. Imi plac persoanele ca mine. Uite un exemplu : la mine la in clasa, aproape toata lumea e genul ala de persoana (mai glumet) si fac glume care cel putin pe mine ma deranjeaza.
Eu mereu am avut probleme de genul, nu ma pot integra pe nicaieri. Gandeste te ca eram in clasa a 8 a intr-o scoala mica dintr-o zona rurala. Ii stiam pe toti de acolo, si ei ma stiau pe mine. Totusi, cand mergeam la scoala sau vedeam ca se apropie cineva cunoscut incepeam sa am emotii, eram nesigur pe mine, tremuram, nu stiam ce sa fac cu mainile. Intelegi? Totusi online n am nimic. Contactul fizic ma distruge. De aceea cred ca homeschooling-ul ar fi ceva benefic pentru mine. Nu stiu ce sa zic.
Salut.Din punct de vedere legal, ar trebui să citeşti asta :
Toate par bune și frumoase cu sistemul homeschooling, însă este legală „Școală acasă" în România? Să vedem ce zice Legea învățământului:
ART. 16
(1) Învățământul general obligatoriu este de 10 clase și cuprinde învățământul primar și cel gimnazial. Învățământul liceal devine obligatoriu până cel mai târziu în anul 2020.
(2) Obligația de a frecvența învățământul de 10 clase, la formă cu frecvența, încetează la vârstă de 18 ani.
Așadar, nu se menționează nimic despre homeschooling. Ba, mai mult decât atât, în Codul penal sunt stipulate pedepse pentru părinții care nu își duc copiii la școală.
CAPITOLUL II
Infracțiuni contra familiei
Art. 380
Împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu
(1) Părintele sau persoană căreia i-a fost încredințat, potrivit legii, un minor și care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
De aici am putea trage concluziile că sistemul homeschooling în România este ilegal. Dar – ei bine, există un dar – cum legile în România lasă loc de interpretare, și în legea învățământului poți găși portițe de scăpare.
Ca de exemplu, paragrafele (2) și (3) de la articolul 21 (Legea învățământului):
(2) Elevii din învățământul preuniversitar de stat și particular se pot transferă la alte unități de învățământ de stat sau particular, cu acordul unității primitoare.
(3) Statul garantează dreptul la educație diferențiată, pe baza pluralismului educațional, în acord cu particularitățile de vârstă și individuale.
Cum școlile românești, la nivel preuniversitar nu au și opțiunea de învățământ la distanță, părintele poate opta pentru școlile din straintate care au licență internațională pentru învățământ la distanță, online și prin corespondență. Așa numitele „școli-umbrela" acceptă și copii români și acordă – din punct de vedere legal și academic – foaie matricolă și diplome la final de ciclu de învățământ. Părintele este astfel „acoperit", iar copilul beneficiază de documente oficiale de absolvire.
Pentru mai multe informații despre sistemul homeschooling și despre școlile-umbrela la care puteți adera, accesați pagină Asociației Homeschooling din România.
O zi bună şi sper că te-a ajutat răspunsul meu!
WarmSmile întreabă: