| sumpik a întrebat:

Nu ma inteleg deloc cu mama.si sunt fata. ce as putea face?

9 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Ai putea sa fii mai calma si sa ai rabdare sa mai cresti.

mariana
| mariana a răspuns:

Sigur ca esti o mica domnisoara cu pretentii, care insa are mare nevoie de sfatul mamei. Mama este unica si iti da dragostea cea mai curata, fara a astepta din partea ta decat sa devii un om bun, lucru pentru care lupta, chiar atunci cand nu este de acord cu pozitia ta, intr-o problema sau alta.
Nu stiu de ce nu va intelegeti, probabil ca tu nu ai rabdare sa-i explici ce doresti, ori o abordezi cu vreo problema atunci cand este extenuata si nu are suficienta rabdare. Eu obisnuiam sa stau de vorba cu coipiii mei sambata seara, dupa ce toata lumea si-a facut baie si eram cu totii relaxati si atunci discutam ce s-a mai intamplat in timpul saptamanii, ce-i preocupa si atunci puteam sa dau si sfaturile necesare la problemele lor. Am fost si sunt prietena cu cei doi copii ai mei si sa stii ca acest lucru da roade, pentru ca ne putem spune ce ne preocupa, fara a ne simti jigniti daca nu avem aceiasi parere. Fii mai calma, vorbeste frumos cu mama ta, ajut-o atunci cand vezi ca este epuizata si mai fa si tu ceva prin casa si o sa vezi ca veti avea mai mult timp una pentru alta si va veti intelege mai bine. Este doar putin mai greu pentrtu tine, daca nu prea ai fost invatata sa faci treburile casnice pana acum, dar da rezultate sigure pentru ca mama ta iti va aprecia contributia la viata voastra zilnica si atunci va fi mai calma si va avea timp si pentru problemele tale. Fii diplomata si nu o contrazice, pentru ca ea stie ce este viata si de la ea poti invata multe lucruri bune. Fa-i un cadou, o mica atentie de ziua ei, intreab-o cu ce poti s-o ajuti atunci cand vezi ca are multe de facut si nu-i mai ajunge timpul si respect-o, gandind ca ea este cea ce ti-a dat viata si s-a sacrificat pentru tine ca sa fii sanatoasa si sa cresti mare. Eu iti doresc sa reusesti, sa aveti liniste si sa va intelegeti una cu alta, pentru ca este lucrul cel mai firesc din lume.Sa fii sanatoasa si sa devii un adevarat om, de care sa se bucure si parintii tai, dar sa te bucuri si pe tine insuti.

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Sa incerci totusi sa o asculti chiar daca va certati pentru ca iti interzice anumite lucruriwinking vb mai mult...mama e cel mai bun prietenwinking

| ioanaa a răspuns:

Sa nu o judeci, sa comunici mai mult cu ea. Cand vei mai creste, iti vei da seama de ce au grija asta excesiva fata de tine, iti vor doar binele.

| andreea8888 a răspuns:

Daca nu gasesti raspunsurile sau sfaturile ei, ca fiind juste pentru tine, pentru cererile tale, nu o mai asculta, insa, daca esti tu din fire mai zbenguita iar mama ta nu iti da drepatate(ceea ce este si normal), trage consecintele comportamentului tau si nu te intreba ''de ce?''!
Parintii sunt indrumatorii nostri, si daca nu au un comporament lipsit de morala, trebuiesc ascultati, altminteri, apucam strade gresite(vb atat de cei mari, cat si de cei mici)!
Sunt unicii care nu sunt invidiosi pe noi, ne vor doar binele si ne sfatuiesc din inima!
Desigur, dupa cum spuneam mai sus, exista si parinti care nu au cunostinta in toate, fac greseli si chinuiesc fii(precum cei care maltrateaza copiii, iar exemplul cel mai bun se gaseste la cei care au fost expusi si aici pe site, la intrebarea''cum ar trebui tratati parintii care isi maltrateaza copiii?'')
Ai grija de tine si de deciziile pe care le iei, astfel incat sa nu le regreti mai tarziu!

| urbanghost a răspuns:

Sa-i asculti sfaturile

| scootsie a răspuns:

Cred ca prietenia cu mama va incepe atunci cand tu o vei intelege...Cred ca esti sigura ca te iubeste asa cum nimeni nu te va iubi vreodata... Daca cineva iti vrea binele, ea este cu siguranta...de aici si neintelegerile... Tu doresti ceva ce poate ei i s-a intamplat si nu intr-o ipostaza prea fericita, asa ca vrea sa te scuteasca de suferinta, sau poate nu-ti ofera tot ce poftesti...revizuieste-ti dorintele sau fa-o sa inteleaga ca ele nu-ti produc durere... Daca aveti ceva de impartit, este doar varsta, experienta de viata si principiile care nu sunt intotdeauna aceleasi...Comunica mult cu mama, chiar si banalitati, sporovaiala si deschide-ti inima in fata ei... poate ca a suferit in tinerete si nu vrea ca tu sa treci pe acolo...Cauta miezul neintelegerii cu ea si discutati-l impreuna... poate doar in imaginatia ta de copil nu te intelegi cu mama...Nu lasa nimic nelamurit, incearca sa va intelegeti reciproc nevoile...

| mihaela098 a răspuns:

Stai cat mai aproape de ea, renunta de la tine, vorbeste cu ea despre tine (si nu numai) si incearca sa nu o superi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
De ce nu vă înțelegeți?
Tu ești o fire rebelă iar mama ta este contra celor spuse de tine, corect?
Trebuie să stați de vorba, deschis despre absolut toate probleme pe care le întâmpini, chiar dacă te mai și cicăle. Nu o face cu intenție rea, are ceva ani în fața ta și este trecută prin necazuri iar pe tine vrea să te protejeze.
Trebuie să o percepi ca pe cea mai bună prietenă a ta, nu rivală.
Baftă și înțelegere la maxim.
Pa, pa.