| Gxgdark a întrebat:

Nu ma pot angaja din cauza pieli. M-am gandint foarte bine daca e sa spun chestia asta dar nu mai pot tine chiar asa de rasista a ajuns romania asta? Am fost in mai mult de 10 locuri si nici macar nu au vorbit cu mine.Normal am fost de fiecare data imbracat serios si normal exemplu:costum.Provin dintr-o familie de rromi foarte educati facultati, joburii, dar la mine este mai evident ca sunt rrom( putin mai inchis la teln) am cei 7 ani de acasa, specializare, nu am furat nu am dat in cap toti prietenii ma lauda a fi special si ca sunt de incredere si tot nu sunt bun... ce sa fac?! efectiv nu mai pot. Dau funda MERCI CA ATI CITIT!

3 răspunsuri:
| Helvete a răspuns:

Din pacate asa sunt majoritatea oamenilor din Romania. Nu tin cont decat de aparente, de diferente si au in cap numai prejudecati. E foarte frustrant sa fii respins din cauza unor criterii de genul asta, e absurd si e inca un argument pentru convingerea mea ca oamenii sunt tare incuiati la minte. Din pacate nu se tine cont de cum esti ca persoana, si doar de aparenta. Ma enerveaza si pe mine tare mult chestia asta, desi nu sunt rrom(ma enerveaza orice tip de discriminare). Majoritatea crede ca toti rromii sunt hoti, fura, etc. E o mare prostie. Nu poti generaliza in halul asta. In fine, ideea e ca nu prea ai cum sa le schimbi modul de a gandi, mai cauta si poate o sa dai de cineva fara prejudecati de genul. Succeswinking!

| paramore a răspuns:

Asta este, peste tot e asa. u esti descriminat in Romania, eu stau in Italia si aici sntm toti descriminati, datorita celor care ne-au facut de ras, dar nu numai din cauza asta, asa este mentalitatea unora, ma intelegi? au ochelari de cal

| metatheory a răspuns:

Eu am avut doi profesorii cu tenul mai inchis la culoare, unul de fizica si altul de management, probabil erau rromi. Au ajuns totusi bine. In viata ca sa iti fie bine trebuie sa ai pe cineva sus care sa te sustina, pentru ca altfel totul merge aiurea. Lumea spune ca te-a ajutat norocul, dar sa stii ca intotdeuna cineva care te simpatizeaza si iti tine partea desi nu il cunosti. Daca ai pile sus poti rezolva repede situatia ta. Eu te inteleg si mie mi s-a intamplat. Daca insa n-ai conexiuni (si nici un grup puternic), si deci n-ai putere eu te sfatuiesc sa-sti alegi o profesie in care nu lucrezi cu oameni. Asta ar fi scriitor, artist, cercetator indepedent, programator.
PS: Stii cand nu ai un sprijin? Atunci cand te indrepti spre un mediu prea polarizat intr-un anumit sens. Atunci exista un grup de interese foarte unit care anihileaza orice gand pozitiv pentru tine.