Offf... Am trecut si eu prin asta cand eram mai mic.
Dar de cine esti jignit?
In primul rand toate jignirile primite in legătură cu aspectul tau fizic sunt subiective.
Si ce inseamna asta? Ca folosesc cuvinte gen "esti urat".
De ce folosesc cuvinte d-astea? Deoarece ei vad idealul avand anumite trăsături.
De ce vad idealul asa? Deoarece de când suntem mici ne-au fost băgate in cap, in mod direct si indirect idealurile.
In primul rand, gandeste-te... De unde stim noi ce e frumosul si uratul? Modul corect de a analiza ceva ar fi sa fii obiectiv, adica sa vezi pe cineva asa cum e el.
Ai diferite trasaturi, ok, dar in esenta tu esti un om ca toti oamenii, din moment ce nu suferi de vreo boala...ce rost are sa rad de tine? De ce m-as necajii daca unul rade de mine? Judecandu-ma dupa aspect, inseamna ca ma judeca gresit.
De ce m-as necajii daca o persoana face misto de mine pe chestia asta? Traind cu gandul ca trupurile noastre sunt un fel de manechine de care ne folosim sa ne desfasuram activitatile, si ca sa traim, n-are sens sa ma asociez cu vreuna dintre jignirile primite.
"Regret ca exist! " de ce ar trebui ca fericirea ta sa depinda de starea altuia? De ce ar trebui, ca dacă o persoană sa râdă la ce spui tu, sa fii fericit, si de ce ar trebui, ca daca o persoană nu rade la ce spui, sa te simti altfel? Statea ta nu trebuie' sa depinda de parerile altora, ei nu sunt cu nimic mai speciali ca tine, poate ca va desparte vreun iq de vreo 20-30 ( poate si mai mult), dar in rest?
Ca să fii fericit nu ai nevoie de rolex la mână, de iphone 7, sau alt ceva, a fii fericit se rezuma la simplul fapt ca existi, si atat! Avem o viata destul de scurta, imagineaza-te la 80 de ani, cu nepoti, cu copii si gandeste-te cum erai in 2017.
Nu o sa ti se pară banal ca puneai la suflet toate golanelile astea? O sa fii ceva gen "Oooo) da-i in pi*** ma-si de golani, pentru asta m-am suparat eu asa? ) ehehehe, in timpul ăla puteam sa fac ceva mult mai util"
Imagineaza-ti ca tu esti un creier, iar viitorul tau corp sa fie un cutit de pe un site de cs go, pe care o sa il castigi aleatoriu la ruleta, iar cutitele is intre 1 si 500 de dolari.
Atât timp cat totul e aleatoriu(ca si in viata reala) ce sens ar avea ca un cutit de 500 sa rada de alt cuţit de 100 doar pentru ca costa mai putin si ca are rugina in 3 locuri? )
Cutitul de 100 putea fii chiar el.
Poate, nu stiu, ti-o fii frica sa te uiti in ochii unor persoane cand vorvesti cu ele, stii de ce? Din simplul fapt ca ai fost judecat de multe ori, si ti-e frica sa nu ti se intample iar, dar ce rost are? Asta esti tu si atat, chiar de ai avea un corp ca si Justin Bieber, chiar de ai avea un corp ca si Michael Jackson, creierul ar fi acela, deci? Si la 1.80 si la 1.70, din punct de vedere obiectiv,tot aceias persoana esti.
N-are rost sa-ti strici ziua doar pentru fniste frustrati care nu au ce face cu viata lor.
Tu pune-ti anumite intrebari, citeste, dezvolta-te, si lasa-i pe altii in prostia lor.
Iti recomand sa te uiti la Levi Elekes pe yt, vorbeste despre toate chestiile astea.
Sincer, mi-a schimbat modul de gandire, si modul de a privii lucrurile dintr-o anumita ipostaza.
Bafta!
"Daca nu suferi de vreo boala dar ai anumite defecte(nas mai mare, mai mic, buze prea mici, etc...) si totusi te comporti normal, ce rost are sa rad de tine? " * am corectat la faza cu boala
Poate că ai dreptate. Dar, la moment dat, aceste jigniri devin stresante și insuportabile. Iar gândul de "suicide" nu este o soluție, știu asta...
Te înțeleg, bro.
Coleg de suferință no. 2.
Nu ne-am născut în locul potrivit.
Smile, life is so beautiful.
Incearca sa faci ceva care te relaxeaza.Stiu cum e asta.Eu ca sa uit de toate probleme si astea ma joc jocuri video sau citesc astfel imi iau gandul de la ele.Incearca si tu poate uiti de ele.Incearca sa nu mai bagi in seama tot